KURKISTUS 10 VUOTTA VANHAAN KYLPYHUONEESEEN

KURKISTUS 10 VUOTTA VANHAAN KYLPYHUONEESEEN
Kylppärimme on remontoitu noin 10 vuotta sitten, mutta aika ei ole saanut sitä näyttämään vanhentuneelta. Kylpyhuoneen kaluste- ja laattavalinnat ovat toimivat ja ajattomat sekä moneen tyyliin istuvat, joten ei ihme, että kylppärin ilme pysyy freesinä vuosista toiseen.

 

Aiemmin en ole blogissa kylpyhuonettamme esitellyt, mutta nyt ajattelin raottaa kylppärin ovea myös teille. Emme ole itse kylpyhuonetta remontoineet, mutta voisi hyvin olla vaikka itse suunnittelema, sillä se on niin oman näköinen. Pidän ennen kaikkea kylpyhuoneen käytännöllisistä laattavalinnoista sekä persoonallisesta ja erittäin tilavasta allaskaapista. Suuri peili on ihana ja luo yleellistä tunnelmaa kylppäriin.

 


Kylpyhuoneen lattialaatta on musta mosaiikkilaatta. Mosaiikkilaatta on yksi yleisimmistä lattialaatta valinnoista suihkun yhteyteen, sillä lattiakaatojen vuoksi mosaiikkilaatta on helppo asentaa ja lopputuloksesta tulee onnistunut. Lisäksi pienistä, 2 cm x 2 cm kokoisista laattapaloista koostuva mosaiikkilaatta on turvallisuutta ajatellen hyvä valinta, sillä lattia ei kastuessaan ole niin liukas, kuin isolla laatalla varustettu lattia. Mielestäni turvallisuus ja käytännöllisyys on asia, mikä arjen pyörityksessä on yksi tärkeimmistä asioista – varsinkin, kun mukana temmeltää aktiivinen ja touhukas nuori neiti.

 

Seinissä kylppärissä on iso valkoinen, 24,5 cm x 39 cm, laatta. Valkoinen laatta yhdessä mustan mosaiikkilaatan kanssa on aina tyylikäs ja ajaton valinta. Laattojen suuri koko ero tuo hyvää kontrastia eikä ilme ole tylsä, vaikka laatat itsessään on hyvin yksinkertaiset. Puhtaana pidon kannalta iso laatta on helppo, sillä sen liukkaaseen ja tasaiseen pintaan lika ei kovin hanakasti edes tartu.

 

 

Kalusteena kylpyhuoneessa on Svedbergsin allaskaappi sekä peili. Ihastuin allaskaappiin ensinäkemältä eikä ihastus ole hälvennyt. Allaskaappi on muotonsa vuoksi persoonallinen  ja samaan aikaan selkeälinjainen ja tyylikäs.  Allaskaapissa on runsaasti säilytystilaa ja peilin koko on erityisen mieluinen. Katto ja ovi on maalattu ikkunapokien mukaan punertavan ruskeiksi ja tuovat lämpöä kokonaisuuteen. Samalla kylpyhuone yhdistyy hienosti muun kodin ilmeeseen eikä jää irralliseksi, kun tarkastellaan koko kodin yhtenäistä sisustuslinjaa.

 

 

Kylppärissä ei siis ole muutoksille tullut tarvetta, mutta toki ajan hammas näkyy saumoissa. Paikoitellen saumat ovat lähteneet tummumaan ja viikko sitten bongasin suihkun lähettyviltä pienen lohkeaman lattialaatan saumassa. Nämä asian täytyy laittaa työlistalle ja erityisesti konsultoida ammattilaiselta tuo lattialaatan sauman tilanne – onko tarveta korjaustoimenpiteille. Saumojen kunto on tärkeää pitää hyvänä, ettei kosteus pääse lattia- tai seinälaattojen alle tekemään tuhojaan.

 

Bonuksena pieni kurkkaus vielä saunan puolelle, joka sekin on oikein onnistunut kokonaisuus. Vähän ihan harmittaa, kun meidän perheestä ei kukaan juuri pidä saunomisesta. Sauna lämpeää vuodessa ehkä noin 10 kertaa, eikä vika toden totta ole löylyjen laadussa tai saunan tunnelmassa. Huolimatta siitä, etten ole saunaihminen, ajattelin myöhemmin kirjoitella toimivan saunan suunnittelusta oman postauksen, joten saunaan en näiden kuvien lisäksi enempää syvenny.

 

 

Ajattomilla ja laadukkailla pintamateriaali- ja kalustevalinnoilla saadaan luotua hyvin aikaa kestäviä tiloja ja sisustuksia. Mikäli tarvitset apuja oman kohteesi suunnittelussa, älä epäröi ottaa yhteyttä!

 

Terkuin,

Seuraa myös näitä:

IG – decofeast

FB – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunittelu decoFeast.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *