BLOGIN TULEVAISUUS – MIHIN SUUNTAAN LÄHTEÄ?

BLOGIN TULEVAISUUS – MIHIN SUUNTAAN LÄHTEÄ?

 

Olen viime viikkoina pohtinut kovasti blogini linjaa ja tämä on näkynyt myös siinä, että tekstiä ei ole syntynyt. Olen miettinyt blogini merkitystä, miksi kirjoitan ja kenelle sekä mitkä on perimmäiset syyt sen kirjoittamiseen. Olen tietoisesti rakentanut yritykseni brändiä koko alkuvuoden ja koen blogini isona osana yritykseni kokonaisuutta. Yrityksen perustamisen jälkeen blogi on kuitenkin tuntunut jollain tapaa hieman irralliselta ja siitä syystä en ole meinannut saada otetta siihen.

 

Miksi perustin blogin

Kun vuosi sitten aloitin blogia kirjoittamaan, perimmäinen ajatus blogin synnylle oli hyvin työperäiset – tulevaisuuden asiakashankinta. Minulla ei tuolloin vielä ollut yritystä, mutta haave omasta sisustussuunnitteluyrityksestä oli kirkkaana ja suunnitelmani oli alkaa kirjoittamaan blogia, joka tulevaisuudessa toimisi myös tukena asiakashankinnassa ja markkinoinnissa.

 

 

Blogimaailma oli minulle kirjoittajan roolissa ihan uusi, mutta nopeasti hurahdin täysillä sen pyörteisiin. Kirjoittaminen, kuvaaminen ja kaikki ideointi mikä bloggaamiseen nivoutuu, on kaikki ollut erityisen mukavaa ja kehittävää. Vaikka alkuperäinen ajatus blogin perustamisesta oli tulevaisuudessa asiakashankinta, ei se sitä alkuun tietenkään ollut – eihän minulla ollut tuolloin yritystäkään. Blogi on vuoden ajan ollut minulle suuri leikkikenttä, missä olen voinut purkaa luovuuttani monella tapaa ja tämän hiekkalaatikon reunalla leikkejäni on seurannut oikeasti kiinnostuneita ihmisiä (kiitos siitä kaikille lukijoille) ja samaan aikaan mieheni on päässyt kyseisen asian suhteen helpommalla 😀

 

Yrityksen perustaminen

Kun vuoden 2018 alussa, tarkalleen tammikuun 9.päivä, yritykseni Sisustussuunnittelu decoFeast. näki päivänvalon, on myös blogini linja ollut siitä lähtien hieman hakusessa. Vaikka alusta asti olen halunnut pitää blogini puhtaasti sisustusblogina, on elämäni ylä- ja alamäet luontevasti heijastelleet myös blogiin. Olen kokenut henkilökohtaisemmat postaukseni hyvin voimaannuttavina ja kevyet lifestyle-vivahteet on varmasti tuoneet blogiini enemmän tartuntapintaa. Tänä päivänä lukijat myös vaativatkin paljon blogeilta. Halutaan elämänmakuisia tekstejä joihin samaistua ja tämä on täysin ymmärrettävää – tykkäänhän itsekin lukijana seurata aktiivisesti enemmän niitä blogeja, joissa pääsee lähemmäksi kirjoittajaa ja tulee ikäänkuin tutuksi kirjoittajan kanssa.

 

 


Nyt kuitenkin, kun yritykseni vie koko ajan enemmän aikaa ja energiaa, ja blogini sijaitsee yrityksen sivujen kanssa samassa osoitteessa, koen asialinjaisen blogin minulle luontevimmaksi vaihtoehdoksi kokonaisuutta ajatellen. Tiedostan, että tiukemman linjan vetäminen tulee vähentämään lukijoita, mutta siitäkin huolimatta selkeästi asiapitoinen-sisustusblogi tuntuu nyt oikealta ratkaisulta. Tunnustan myös sen faktan, että somemaailma ja siellä esillä olo (vieläpä useammassa eri kanavassa) on todella energiaa vievää eikä tarkoitus kuitenkaan ole polttaa itseään loppuun somettamalla. Tämä on myös näkynyt siinä, etten ole viime aikoina jaksanut kaivaa kameraa kuvatakseni kunnon kuvia blogiin, vaan olen tuutannut eetteriin koko ajan enenevissä määrin puhelimella kuvattuja kuvia. Mitä enemmän annan itsestäni maailmalle henkilökohtaisella tasolla, sitä enemmän väsyn. Blogin kirjoittamisen idea on tuottaa hyvää mieltä, inspiraatiota ja ideoita ja väkisin tuotetulla somettamisella asia kääntyy pian itseään vastaan.

 

Jatkossa

Vaikka blogin tunnelma tulee muuttumaan asiapitoisemmaksi entisestään ja persoona tekstien taustalla hieman hälvenee, tarkoitus on pitää Instagram (decofeast) arkisempana ja paikkana, missä varmasti henkilökohtaisiakin ajatuksia tullaan kuulemaan.

 

Näillä eteenpäin. Mikäli sinulla on sisustussuunnitteluun tai sisustamiseen yleisesti jotain juttutoiveita, jätä kommentti tai laita viestiä.

 

Sisustusterkuin,

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *