DIY-valaisin

DIY-valaisin

 

Olen viime aikoina saanut todella paljon kyselyitä keittiösaarekkeen päällä olevasta diy-valaisimesta. Olen kirjoittanut samaisesta valaisimesta noin 1,5 vuotta sitten postauksen, mutta blogimuuton jälkeen postauksen kuvat kärsivät sen verran, ettei tekstiä ole nykyisillä sivuilla olemassa. Päätinpä siis nostaa aiheen takaisin pöydälle tuoreiden kuvien kera.

 

Ideasta toteutukseen

 

Diy-valaisin on toteutettu reilu neljä vuotta sitten, kun muutimme nykyiseen taloomme. Selailin paljon Pinterestiä tuolloin hakiessani ideoita uuden kotimme sisustukseen ja sieltä löytyi myös idea tästä valaisimesta. Valaisin sijaitsee saarekkeen päällä, joka eriyttää olohuoneen ja keittiön omiksi tiloiksi. Saareke on 202cm leveä ja valaisin on miltei yhtä leveä.

 

Projektin työnjako oli selvä – minä suunnittelin ja hankin tavarat, mies toteutti asennuksen. Mieheni on sähköasentaja ja koska itselleni sähkölaitteet yleisesti ja valaisimien asennukset on aina olleet jokseenkin vierasta maata, on oikein mukavaa, että taloudesta löytyy ammattilainen.

 

 

 

 

Yksittäiset valaisimet ja polttimot ostettiin Clas Ohlsonilta. Johto ja lampunkanta oli siis valmiina, yksittäisenä settinä. Lampunkantoja oli saatavilla eri väreissä, joista me valittiin tumma pronssi. Väri sitoo yhteen keittiön valaisimet ja istuu muutenkin kotimme värimaailmaan. Hehkulampuiksi ostettiin pyöreät lamput kahdessa eri koossa.

 

 

Eri koot lampuissa tuo mielenkiintoa ja jännitettä muuten melko yksinkertaiseen ulkonäköön.

 

 

Mies teki tarvittavat asennukset ja yhdisti viisi yksittäistä valaisinta samaan jakorasiaan. Valaisimen johdot asetettiin laskeutumaan katosta pienten koukkujen avulla. Lopuksi lampun johdot kiristettiin kiinni koukkuihin nippusiteillä, jotta johdot laskeutuvat kauniisti. Hehkulamput paikoilleen ja valaisin on valmis!

Valaisimen tarvikkeet maksoi yhteensä noin 100€, joten saatiin näyttävä ja uniikki valaisin edulliseen hintaan. Tykkään myös tosi paljon siitä, että se on itsetehty. Itsetehdyssä on aina erityinen fiilis ♥

 

 

 

 

Onko lukijoissa diy-ihmisiä? Mikä on mieluisin diy-projektisi?

 

 

Terkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *