Hyvä sisustussuunnittelija

Hyvä sisustussuunnittelija

 

Ihmiset ovat enenevissä määrin alkaneet tiedostamaan kodin ja ympäristön viihtyvyyden merkitystä hyvinvointiin ja kiireisen arjen keskellä toimiva ja seesteinen koti on se paras rauhoittumisen ja perheen yhteisen laatuajan vietto paikka. Sisustussuunnittelijoita palkataan koko ajan enemmän suunnittelemaan uudiskohteiden tila- ja sisustussuunnitelmia sekä toteuttamaan remonttikohteiden suunnittelua, jotta lopputuloksesta saataisiin mahdollisimman toimiva, aikaa kestävä ja kaunis.

 

Sisustussuunnittelu niin työnä kuin palveluna on viime vuosien aikana kasvattanut kovasti suosiotaan. Alalle koulutetaan koko ajan lisää intohimoisia ja luovia suunnittelijoita – toiset käyvät kursseja ja koulutuksia ihan omaksi huviksi ja harrastusmielessä, toiset taas sisustussuunnittelijan ammatti tähtäimessä. Tarjolla onkin paljon ammattitaitoisia suunnittelijoita, mutta mitä ominaisuuksia hyvä sisustussuunnittelija omaa?

 

 

 

 

Hyvä sisustussuunnittelija on ..

 

 

asiakaslähtöinen

Kun asiakas tilaa suunnittelijan kotiinsa, siinä ollaan asiakkaan hyvin henkilökohtaisella reviirillä ja jotta suunnitteliprosessi on niin asiakkaalle kuin suunnittelijalle antoisa ja lopputuloksesta ollaan yhteistuumin tyytyväisiä, täytyy asiakkaan ja suunnittelijan välillä olla luotto siitä, että homma toimii. Hyvä suunnittelija ottaa huomioon jokaisen asiakkaan ja kohteen yksilönä, on joustava ja kunnioittaa asiakkaan toiveita ja mieltymyksiä.

 

monipuolinen

Sisustusala on alati kehittyvä ja markkinoille tulee koko ajan lisää materiaaleja ja tekniikoita. Suunnittelijat saavatkin koko ajan pitää itseään ajantasalla markkinoilla olevista tuotteista. Suunnittelutyössä on myös hyötyä, mikäli ymmärtää hieman rakennusten teknistä puolta ja osaa lukea erilaisia teknisiä piirustuksia – näin suunnittelu helpottuu, kun mietitään esimerkiksi valaistussuunnitelmia ja tehdään tilamuutoksia pohjaan.  Jokaisella suunnittelijalla on se oma kädenjälki ja vahvin osaamisalue, mutta monipuolinen suunnittelija osaa toteuttaa tyylin kuin tyylin.

 

kunnioittaa asiakkaan mielipiteitä ja makua

Meillä kaikilla on omat henkilökohtaiset mieltymyksemme asiaan kuin asiaan. Sisustussuunnittelijat ovat varmasti jokainen hyvin tietoisia omista henkilökohtaisista sisustustyyleistä ja useat omaavat eittämättä vahvankin persoonallisen tyylin sisustaa omaa kotia. Tämä on kuitenkin vain suunnittelijan oma tapa sisustaa kotiaan, eikä tarkoitus ole monistaa sisustusta ja tyyliä jokaisen asiakkaan kohteeseen. Se, että asiakas luottaa suunnittelijaan ja suunnittelija kunnioittaa asiakkaan mieltymyksiä, tyyliä ja toiveita, on ensisijaisen tärkeää. On siis turha pelko, että suunnittelijat toteuttavat vain omia henkilökohtaisia sisustustyylimieltymyksiä asiakkaiden kohteissa. Kaikki lähtee aina asiakkaaan toiveista ja tarpeista.

 

 

osaa lukea rivien välistä

Usein sisustussuunnittelijoiden asiakkaat eivät välttämättä itsekään tarkoin tiedä mitä haluavat – siksi he ovatkin palkanneet ammattilaisen avukseen. Hyvä sisustussuunnittelija osaa havainnoida ja lukea usein paljonkin asioita rivien välistä. Aina asiakkaalle ei välttämättä ole vielä muotoutunut tarkkaa omaa tyyliä tai tarve ei tule suoraan kuin kaupan hyllyltä. Näissä tilanteissa hyvä havannointikyky ja pienten yksityiskohtien huomaaminen on arvokasta tietoa matkalla asiakkaan näköistä lopputulosta.

 

uskaltaa ehdottaa

Hyvä suunnittelija uskaltaa myös ehdottaa vähän erikoisempiakin ajatuksia. Joskus ideat voi tarvita hetken makustelua asiakkaan puolelta, mutta usein niistä loppujen lopuksi muotoutuu niitä lempparijuttuja, joista kahvipöydässä kerrotaan ”enpä olisi itse tajunnut tai osannut tuollaista ajatellakaan” -sävyyn. Ideoita rohkeasti siis peliin!

 

on luova

Sisustussuunnittelu on hyvin luova ala. Toiset kohteet asettaa tiukemmat rajat luovuudelle ja toisissa saa miettiä päänsä puhki luovien tila- ja sisustusratkaisuiden kanssa. Luovuus on kuitenkin läsnä jokaisessa projektissa ja mitä enemmän antaa tilaa luovalle ajattelulle, sitä persoonallisempia ratkaisuja syntyy. Luovuus ei kuitenkaan tule väkisin ja välillä tarvitaankin tuulettaa pääkoppaa ja antaa tilaa ideoiden synnylle. Näinä hetkinä tulee lähdettyä kiertelemään huonekalukauppoja, ihastelemaan uutuuksia, tarkastelemaan materiaaleja – tai mentyä vaikka lenkille. Usein valitsenkin jälkimmäisen ja päästän ajatukset hetkeksi vapaalle, jotta luova ajatustyö saa rutkasti happea.

 

Mikäli tarvitset sisustussuunnittelijaa avuksi oman kohteesi kanssa, lähden ilolla mukaan projektiin! Ota yhteyttä ja aloitetaan suunnittelu jo tänään.

 

Sisustusterkuin,

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *