Ideoita terassille

Ideoita terassille

 

Takatalven jäljiltä lumet on alkanut taas pikku hiljaa sulamaan ja tuntuu, että kevät on jo pitkällä. Kevään edetessä ja auringon lämmittäessä ajankohtaiseksi alkaa nousta myös terassien ja parvekkeiden sisustaminen. Pitkän talven jälkeen sisustusreviirin laajeneminen sisätiloista ulos on joka vuosi yhtä ihanaa ja inspiroivaa. Mitähän uutta keksisi tänä vuonna?

 

 

Kestäviä kalusteita

 

Siitäkin huolimatta, että joka vuosi uudistunut terassin ilme kutkuttaa, en kestävän kehityksen nimissä ja ekologisuutta kunnioittaen kuitenkaan rohkaise vuosittain hankkimaan uutta kalustoa terassille. Mikäli uusien kalusteiden hankinta on kuitenkin ajankohtaista, panosta laatuun. Oikean kokoiset ja materiaaleiltaan oikein valitut kalusteet kestää aikaa ja on muunneltavissa. Pienillä sisusteilla, ulkovaloilla, kesäkukilla ja tekstiileillä saa maustettua kokonaisuutta, mikäli kaipaa terassille uutta ilmettä joka vuosi. Kun kalusteet on mietitty kokonsa ja toimivuutensa puolesta sopiviksi tilaan, saadaan pelkästään järjestystä vaihtamalla uutta ilmettä aikaiseksi.

 

Valitse terassille säänkestävät materiaalit ja tuotteet. Mikäli sinulla on tiivis, lasitettu terassi, tilaan voi huolettomammin viedä myös pelkästään sisätiloihin tarkoitettuja tuotteita, mutta kosteuden ja lämmön vaihtelut kannaattaa silti huomioida. Terassille ja parvekkeelle hyviä vaihtoehtoja perinteisten polyrottinkisten ja muiden muovituotteiden lisäksi on käsitellyt puu- ja metallikalusteet. Ronttinkikalusteet on myös hyviä vaihtoehtoja sekä sisal- ja juuttisisusteet toimii hyvin terassi- ja parvekesisustuksissa.

 

 

Kuva Kaluste10

 

 

Kuva Ellos

 

 

Kuva Kaluste10

 

 

Klassista vai persoonallista?

 

Suunnittelijana ja intohimoisena sisustajana minua ilahduttaa, että myös parveke- ja terassikalusteiden muotoiluun on viime vuosina panostettu enemmän. Joka vuosi tulee markkinoille edeltäviä vuosia mielenkiintoisempia parvekekalusteita ja tuotteiden määrä alkaa olla siinä pisteessä, että persoonallisempaankin makuun löytyy vaihtoehtoja, kuluttajaystävällisin hinnoin.

 

 

Kuva Ellos

 

 

Sisälle ja ulos

 

Kalusteiden hankintaa suunnitellessa kannattaa myös miettiä, missä kalusteet säilyttää pitkän talven ajan. Nykyään tehdään paljon kalusteita jotka toimii sisällä että ulkona. Niiden suunnittelussa on materiaalien lisäksi otettu huomioon erittäin vahvasti muotoilu, jotta kaluste sopisi niin olohuoneeseen kuin parvekkeellekin. Esimerkiksi kesäterassin rottinkinojatuolin voi hyvin hyödyntää talven ajan olohuoneen lukunurkkauksessa – taljojen, vilttien ja tyynyjen avulla saat kokonaisuudesta lämpöisen hyggepesän. Samaa ajatusta voi hyödyntää syksyn tullen terassilla.

 

 

Kuva IKEA

 

 

Itse olen muutaman kesän ajan jo miettinyt uusia, nykyisiä terassisohvia huomattavasti kevyempiä, kalusteita. Meidän terassi on kokonsa puolesta hieman haastava – syvyydeltään pieni, mutta leveyssuunnassa mittaa löytyykin sitten enemmän. Haaveilen suuremmasta terrassista, johon saisi tehtyä jonkun näköisen pienen kesäkeittiönurkkauksen grilleineen ja terassille mahtuisi myös ruokailuryhmä. Olisipa siinä ihanaa kesäisin grillata, syödä ulkona ja nauttia yhdessäolosta! Terassinlaajennushaaveet lienee kaukana, mutta katsotaan miten noiden kalusteiden kanssa tekisi – laittaisiko nykyiset jo Toriin myyntiin ja katselisi tilalle kevyempiä vaihtoehtoja.

 

 

Joko sinä olet alkanut miettimään terassin sisustamista?
Jos kaipaat ideoita tai konsultaatioapua, ota yhteyttä!

 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *