Keittiön pintaremontti

Keittiön pintaremontti

 

Keittiön pintaremontti on viimein valmis. Keittiön ilme koki todellisen muutoksen edullisesti ja kivuttomasti. Työvaiheet, tarvikkeet, kustannukset – saat kaikki selville tästä postauksesta. Ja tietenkin kaikista mielenkiintoisimmat; ennen ja jälkeen -kuvat!

 

Keittiön pintaremontti toteutui osittain suunnitelmien mukaisesti. Alkujaan ajatus oli maalata vain kaapit ja vaihtaa vetimet. Päätin kuitenkin poistaa yhden pätkän yläkaapista, maalasin myös välitilan laatoituksen ja vanhat vetimet jäi, tosin maalattuna nekin. Aikatauluarvio hieman venyi suunnitellusta ja hintalappu oli ajateltua edukkaampi. Lopputuloksesta tuli parempi, kuin alkujaan suunnittelin ja ollaan oltu todella tyytyväisiä.

 

Työvaiheet

1. Ensimmäisenä tyhjensin kaikki kaapit ja laatikot tavaroista, irrotin vetimet ja pesin pinnat.

2. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, päätin purkaa yhden yläkaapin pois. Kaapin poisto keventi keittiön yleisilmettä todella paljon ja toi ilmettä enemmän tähän päivään. Kaappitilaa meillä on keittiössä runsaasti, joten kaapin poisto oli käytännön puolesta mahdollinen. Kaapin tilalle rupesin etsimään sopivia seinähyllyjä.

 

 

3. Tyhjennyksen ja pesun jälkeen vuorasin keittiön lattiat ja tasot suojapapereilla ja teippasin tarvittavat kohdat maalarinteipillä. Pohjatyöt (tyhjennus+pesu+teippaus) vie todella paljon aikaa, mutta on erityisen tärkeä työvaihe, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman siisti ja kestävä. Mies irroitti työtason valaisimet sekä pistorasioiden ja valokatkaisimen kalusteet.

4. Maalausurakka alkoi tartuntapohjamaalin levityksellä. Keittiön kaapistojen rungot on melamiinipintaista kalustelevyä ja ovet massiivipuiset. Käytin Tikkurilan Otex Akva -tartuntamaalia pohjalle, joka soveltuu sileiden ja erityistartuntaa vaativien pintojen käsittelyyn. Otex Akva on vesiohenteinen. Yksi kerros tartuntamaalia riittää.

 

 

5. Pohjamaalin kuivuttua maalasin kaapistot sokkelia ja listoja myöten Helmi10 kalustemaalilla kahteen kertaan. Maalin sävyksi valikoitui Tikkurilan Piazza Y487, joka oli erittäin nappivalinta. Sävy on tosi seesteinen ja raikas, hyvin vaalea greige.

 

 

6. Kaapistojen maalauksen valmistuttua lähdin maalaamaan välitilan laatoitusta. Tikkurilan maalilinja suositteli välitilan laatoituksen maalaukseen pohjamaaliksi Otexia (alkydipohjamaali) ja päälle Luja -pintamaalia. Luja-pintamaalit kestää kovaa kulutusta haasteellisissakin ympäristöissä ja värit kestävät vahvojakin puhdistusaineita, joten keittiön välitilaan juuri passeli. Täydellisessä maalausflowssa tulin maalanneeksi tartuntamaaliksi kuitenkin Otex Akvan, mutta lienee aivan onnistunut kombo tuo Otex Akva yhdessä Luja-pintamaalin kanssa. Yksi kerros tartuntamaalia alle ja pari kerrosta Lujaa päälle. Luja on niin ikään sävytettävissä oleva maali ja sävynä siinä on Tikkurilan Keskiyö Y498.

 

 

7. Maalaushommien jälkeen lähdin tekemään seinähyllykokonaisuutta. Poistetun yläkaapin takaa paljastunut seinä oli sen verran epäsiisti, että asensin seinälle 9mm levyn. Keittiöön on tehty 10 vuotta sitten remontti ja tuolloin vanhojen välitilalaattojen päälle oli asennettu uudet laatat, joten tuo 9mm levy nosti laatoituksen ja seinän rajan suht samaan tasoon. Levy on filmivaneria, jonka maalasin myös Otexilla ja päälle pari kerrosta Luja-pintamaalia. Levyn päälle asensin yksinkertaiset mustat seinähyllyt.

8. Seinähyllyjen asennuksen jälkeen keittiö alkoi olla viimeistelyjä vaille valmis. Seuraavaksi ruuvailin paikallisessa pulverimaalaamossa maalauttamani vanhat vetimet takaisin paikoilleen ja mieheni asensi spraymaalilla mustaksi maalatut pistokkeiden ja valokatkaisimen kalusteet.

 

 

Tarvikkeet ja kustannukset
 • Tikkurila Otex Akva 2,7l 56,95
 • Tikkurila Helmi 1o 2,7l 70,90€
 • Otex 1/3l 12,90€  (jäi käyttämättä)
 • Luja 7 himmeä 0,9l 23,90€

+ maalien sävytys joitain euroja.

 • Teipit ja telat ~25€
 • Filmivaneri 9x900x1000 8,40€
 • Seinähyllyt 3kpl 59,70€
 • Vetimien pulverimaalaus 62€

Yhteensä 319,75€ 

 

 

Keittiöön saatiin todella edullisesti iso muutos aikaan! Yleisilme keveni ja kirkastui huomattavasti ja valo pääsee kulkemaan tilassa eri tavoin, kun yläkaappi poistettiin keittiön nurkalta. Aikaa kului projektiin kokonaisuudessaan noin viikko, tosin pari päivää meni hiljaisemmalla teholla. Valaisimet on vielä hankkimatta, sillä oikeita ei toistaiseksi ole löytynyt ja kuvissa pistokkeiden ja katkasimien kalusteet oli vielä maalauksen alla. Uuden hyllykön inspiroimana hommasin pari uutta purkkia mausteiden ja ruoka-aineiden säilytykseen, jotka kruunaa halutun tunnelman.

 

 


 

Remppaterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 6 thoughts on “Keittiön pintaremontti”

 • Wow, tosi hienon muutoksen saitte aikaiseksi noin pienellä kustannuksella! näyttää tosi kivalta ? minun tekisi myös mieli uudistaa hieman meidän keittiötä. Meidän kaapinovet ja välitila on jo kertaalleen maalattu, joten seuraavaksi pitäisi varmaan vaihdattaa ovet ja koko välitilan laatoitus. Haluaisin myös poistaa muutamat yläkaapin ja asentaa kuten teilläkin muutama avohylly.

  • Moikka ja kiitos kommentistasi! Ja samaan hengenvetoon pahoittelut, että vastaaminen kesti näin kauan. Yleensä vastaan nopeasti kommentteihin mitä saan, mutta nyt minulla on ollut pienoinen roskakommenttiongelma, jonka vuoksi nämä ihanat oikeat kommentit on jäänyt vähän noiden roskaviestien alle.

   Keittiön ilme on ollut kyllä tosi mieluisa ja mikään ei ole kaduttanut. Jos teillä on massiivipuiset ovet, niitähän voi hioa ja maalailla vaikka kuinka paljon, mutta melamiinipintaisten kanssa varmasti eri juttu. Toisaalta jos on hyvin maalattu aiemmin ja ovet käsittelee tartuntapohjamaalilla, saattaisi ne vielä olla maalattavissa. Itse saattaisin ainakin kokeilla vielä maalausta yhteen oveen, mikäli ovat muuten hyvä kuntoiset ja mieluisat 🙂

   Kävin kurkkaamassa sun blogia – ihana tunnelma sun kuvissa ja olkkarin vanha kaappi ihan unelma <3

 • Hei, minkä merkkinen tuo teidän hellanne on? Pystyykö jaloista säätelemään korkeutta?

  • Moi Kirsi! Hella on Upo, mutta on 10 vuotta vanha, joten en tiedä onko enää saatavilla 🙂

 • Moi!
  Olisi kysellyt miten tuo maali/ maalaus on kestänyt kulutusta nyt kun aikaa on mennyt?

  • Moikka Ansku,

   Hyvin kesti maalit keittiössä, ainakin meidän elolla. Ainoastaan yhdessä kohti huomasin kulumaa ja se oli yläkaapin yksi pieni kohta vetimen vieressä. Kaapilla käytiin päivittäin monta kertaa ja luulen että aina sormet osui juuri samaan kohtaan, joten tuossa oli pieni kuluma jälki. Nyt ollaan muutettu pois tuosta talosta, joten keittiö jatkaa elämää siellä uuden perheen ja heidän arjen kulutuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *