Työhuoneen toimiva ja seesteinen sisustus

Työhuoneen toimiva ja seesteinen sisustus

 

No nyt se on valmis! Työhuone nimittäin. Kirjoittelin marraskuussa työhuoneen sisustusta koskevan moodboard-postauksen, missä kerroin myös yrityssuunnitelmistani. Kumpikin asia on ollut vuoden vaihteen ajan tapetilla ja työn alla, ja nyt hommat kummankin osalta hyvällä mallilla. Huone on sisustettu ja yritys, Sisustussuunnittelu decoFeast., perustettu. Työt ovat alkaneet, niin työhuoneessa kuin yrityksessäkin.

 

Olen aiemmin parissa postauksessa muutamia kuvia laittanutkin työhuoneesta, mutta hyvin rajatusti ja parista kuvakulmasta. Haluankin nyt huoneen valmiin sisustuksen myötä esitellä huonetta vähän laajemmin. Huoneen sisustamisen suhteen sai hieman pyöritellä ajatuksia, sillä huone ei ole tilana helpoimmasta päästä. Huone on pitkä ja kapea, neliöitä huoneessa on 9. Kokonsa lisäksi huoneessa on yksi ainut seinä, missä ei ole ovea tai ikkunoita ja tuokin seinän pätkä on vain metrin leveä. Työhuoneessa jo valmiina ollut ompelukoneeni on pakko sijoittaa juuri tuolle seinustalle, sillä se on ainut fiksu paikka oman tilan ottavalle teollisuusompelukoneelle. Lisäksi työhuoneen sisustus täytyi saada toteutettua mahdollisimman edukkaasti.

 

 

Työhuoneen säilytyskalusteet

Työhuoneeseen piti tietenkin saada säilytystilaa tarvikkeille, mapeille ja muille työtavaroille. Huoneen kummallakin pitkällä seinällä on isot ikkunat; toiset on ulkoikkunat ja toisten ikkunoiden takana on olohuone. Olohuoneen puoleisella seinällä, ikkunoiden molemmin puolin on metrin verran seinätilaa lattiasta kattoon. Toinen pätkä seinää on ompelukoneen luona ja toisen puolen hyödynsin säilytyskalusteille. Kaappi on IKEAn IVAR-kaappi, hyllyt on itse kasattu valmiista liimalevyistä sekä hyllyn kannattimista. Mustat metalliset on Ferm Livingin ja puiset Prisman hyllystä. Ulkoikkunoiden alle halusin löytää matalat, ei liian syvät, ulkonäöltään sirot ja hyvin tavaraa sisälleen vetävät kaapit. Äkkiseltään voi kuulostaa hankalalta yhtälöltä, mutta ikkunoiden alle löytyi varsin hyvät kaapit edullisesti. Metalliset kaapit on myös IKEAsta ja vetävät yllättävän paljon tavaraa sisälleen ja kaappiin mahtuu myös mapit. Kaappien ja hyllyjen lisäksi hommasin työhuoneeseen kärryn, mihin saa hyvin säilöttyä monenlaista pikku sälää. Musta kevyt metallihyllykkö pöydän alla on HAYn ja IKEAn  YPPERLIG-yhteistyömallistosta. Ostin sen viime vuoden lopulla makkariin lehtihyllyksi, joskaan se ei ikinä kotiutunut sinne, mutta nyt työhuoneessa ajaa hyvin virkaa tulostimen hyllynä.

 

 

Työhuoneen tärkein kaluste; työpöytä

Työpöytä lienee toimiston kuin toimiston yksi tärkeimmistä kalusteista. Itse halusin ehdottomasti seisomapöydän ergonomisista syistä. Koska yliliikkuva rankani kipeytyy herkästi liiasta istumisesta ja tykkään tehdä paljon töitä seisten, tuntui seisomapöytä parhaalta vaihtoehdolta. Työpöydänjalat tilasin paikalliselta takojalta, joka valmisti jalat ohjeitteni ja mittojeni mukaan. Pöytälevy on liimalevystä sahattu mittaan ja asennettu paikoilleen. Pöytälevyä ei ole vielä pintakäsitelty millään, mutta ajatuksissa on käsitellä kansi värittömällä vahalla, samoin huoneessa olevat seinähyllyt sekä -kaappi. Olen kyllä todella tyytyväinen pöytään! Seisomakorkeuden lisäksi halusin pöydän olevan siro rakenteinen sekä tilava. Pöytälevyllä on kokoa 1500×600, joten tilaa riittää mukavasti piirustuksille, muistiinpanoille ja tietokoneelle. Pari postausta sitten kirjoittelin myös työtuolin metsästyksestä, joka siis edelleen uupuu. Olen nyt reilun viikon tehnyt töitä kotitoimistossani ja vielä en ole tuolia kaivannut kertaakaan, joten tuolin tilaaminen on lykkääntynyt. Ehkä tarkkailen Toria ja kirppareita tuolilöydön toivossa vielä hetken.

 

 

 

 

Viihtyvyyttä matoilla ja tekstiileillä

Työhuoneen lattialla on vaaleanruskea lehmantalja, mikä löytyi edulliseen hintaan Torista. Tämä oli kyllä ehdottomasti nopein Tori-kauppa, sillä etsimäni matto löytyi ensimmäisellä kurkkauksella. Ompelukoneen taakse seinälle ripustin ohuen juuttimaton tuomaan lämpöä ja näköä huoneeseen. Matto on pienillä nauloilla kiinni seinässä ja on kokonsa puolesta kuin tehty juuri siihen. Olohuoneessa aiemmin ollut mustavalkoinen nojatuoli muutti nyt työhuoneeseen ja sai päälleen kaapista löytyneen paksun pellavaverhon. Verhon heitin tuolin päälle värimalliksi, sillä olen suunnitellut ompelevani tuoliin irtopäällistä. Olen viime aikoina kaivannut aina vain enemmän ja enemmän seesteisempää ja yksinkertaisempaa tunnelmaa kodin sisustukseen ja koen tällä hetkellä nojatuolin verhoilun turhan levottomana. Olkoot nyt rennosti verhon alla sen aikaa, kunnes irtopäällisen kaavoitus ja ompelu on ajankohtainen.

 

 

Olen olluttyöhuoneeseen kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen. Tykkään kotitoimistoni tunnelmasta ja huoneesta löytyy kaikki tarvittava, mitä tällä hetkellä työntekoon tarvitsen. Eikä työhuoneeni maisemassakaan mitään vikaa ole ?

 

 

Sisustusterkuin,

 

Seuraa myös näitä:

IG – decofeast

FB – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *