Kurkistus 3-vuotiaan tytön huoneeseen

Kurkistus 3-vuotiaan tytön huoneeseen

 

 

Meidän lastenhuoneessa asuu kolme vuotias, vahvan luonteen omaava, hassutteleva nuori neiti. Viimeisestä lastenhuonetta käsittelevästä postauksesta on jo aikaa, joten ajattelin että nyt on hyvä hetki kurkata tytön huoneeseen. Kerron myös miten huone toimii käytännössä säilytyksen ja kalusteiden puolesta sekä miten huoneen värimaailmaan on päädytty. Ja ainahan sitä jotain uuttakin on etsinnöissä.

 

Säilytys

Tytön huoneessa säilytystilaa on erityisen paljon. Huoneen toinen seinä on koko leveydeltään liukuovikaapistoa ja tämä on ollut varsin hyvä ratkaisu. Säilytystilaa ei liene lastenhuoneissa ikinä liikaa, mutta tämä ratkaisu on kyllä taannut sen, että sitä on riittävästi. Ovien taakse on säilötty niin vaatteet kuin lelutkin. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että säilytystilan voisi hyödyntää hieman tehokkaamminkin, sillä vuosien aikana hyllyille on tullut kannettua jos jonkinlaista, ei niin tarpeellista tavaraa. Inventaario-inspiraatiota odotellessa, kyllä sieltä joutaisi niin pieneksi jääneitä vaatteita, kuin jo leikeistä unohdettuja leluja pienemmille. Liukuovikaapiston leveys on 3 metriä.

 

 

Kalusteet

Tytön huoneessa ei liieemmin huonekaluja ole, sillä liukuovikaapiston takia muille säilytyskaapeille tai -senkeille ei ole ollut tarvetta. Huoneessa on sängyn ja pienen yöpöydän lisäksi vain pöytä ja tuolit. Pehmolelujen säilytykseen tori.fistä löydetty suuri pärekori ottaa oman tilansa sekä huoneen toisella laidalta löytyy leikkikeittiö. Sänky ostettiin IKEAsta pinniksestä siirryttäessä isojen lasten sänkyyn. Sänky on ollut hyvä ja jatkettavuuden puolesta menisi vielä vaikka monta vuotta. Olen kuitenkin jo hetken metsästänyt tytölle Muurame Jungmannia puoliparvena, sillä tilan maksimoimisen suhteen puoliparvi olisi ihan unelma. Sänky ei olisi liian korkea pienelle nukkujalle ja alle saisi rakennettua ihanan leikkipesän. Olen etsinyt sänkyä torista, mutta vielä ei ole tärpännyt. Toivotaan, että sänky löytyy pian!

 

 

 

Tekstiilit ja värimaailma

Tytön huoneen sisustus ei ole rakentunut tarkkaan ja ajan kanssa harkiten, vaan erilaisten sattumien ja hetkessä elämisen tuloksena. Viime kesänä maalatessani takkahuoneen yhden seinän vihreällä, päätin lennosta maalata myös tytön huoneen seinän samalla, maalia kuin tuntui jäävän. Myös vanha, jo hetken kunnostusta odottanut, pieni pöytä ja tuoli sai viimein uuden ilmeen. Tulin maalanneeksi pöydän ja tuolin samalla seinämaalilla ja täytyy myöntää, että hieman varauksella jäin seuraamaan tilannetta, tuleeko maalipinta pysymään hyvänä leikkien lomassa. Epäilyksistä huolimatta seinämaali on toiminut varsin hyvin pöydän pinnassa eikä ihmetykseksi ole naarmuuntunut yhtään, vaikka leikit pöydän ääressä toisinaan on vauhdikkaampiakin.

Vaikka vihreä seinä tulikin hetken mielijohteesta tytön huoneeseen, valitsin toisen päävärin hieman enemmän harkiten. Minulla oli pari vaihtoehtoa, kaikki murrettuja pastellin sävyjä, joista valikoitui vanha roosa. Tytön lempivärit on vihreä ja vaaleanpunainen, joten tämä väriyhdistelmä oli luonteva. Roosaa löytyy tekstiileistä sekä yhdestä metallisesta lelukorista. Matot löysin pitkän etsinnän jälkeen Hennesiltä, ja ovat toimineet vallan hyvin huoneessa. Uuden päiväpeitteen hankinta on ollut pitkään mielessä ja joku aika sitten viettäessämme äiti-tytär päivää kaupungilla, käytiin yhdessä valitsemassa uusi peitto sänkyyn. Samalla ostettiin kiva karvatyyny.

Verho-akselilla tytön huoneessa ollaan aina menty hyvin neutraalilla linjalla tai kokonaan ilman verhoja. Huoneessa on kahdet tarrakiskot katossa ja olenkin suunnittelut ompelevani sinne uudet verhot mielikuvitusta käyttäen. Värimaailma verhoissa voisi liikkua vihreän, roosan ja vanhan kullan sävyissä.

 

 

 

“Kaikki ihanat korit”

.. oli tyttäreni vastaus, kun kerran kysyin mikä on kotona kaikkein kivinta. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä ja oli kyllä niin totuuden mukainen kuin voi vaan olla. Tyttö tykkää ihan hirveästi erilaisista koreista, joita hänen huoneesta löytyykin monenlaisia. Lelut koreissa vaihtaa paikkaa ja niitä on kiva hyysätä huoneesta toiseen. Toisinaan myös äidin sisustuskoreja olisi enemmän kuin mukava hyysätä, mutta yhdessä on sovittu, että äidin korit saa olla rauhassa.

 

 

Miten teidän lastenhuoneet on sisustettu? Onko säilytystilaa tarpeeksi ja mitkä värit huoneissa vallitsee?

 

Terkuin,

Seuraa myös näitä

IG – decofeast

FB – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *