Lastenhuoneen työpöytä – DIY

Lastenhuoneen työpöytä – DIY

 

Lastenhuoneiden sisustaminen, varsinkin pienten lasten, on omanlaisensa taitolaji. On otettava huomioon mittasuhteet, käytännöllisyys ja turvallisuus. Riittävät säilytystilat leluille ja samaan aikaan säästettävä mahdollisimman paljon tilaa leikeille. Mielenkiinnon kohteet ja leikit muuttuvat usein, mutta silti kaikki taaperoiänkin lelut tuntuisi olevan hyvin tärkeitä.

 

 

Tässä postauksessa jaan idean lastenhuoneen DIY-työpöydän tekoon, jonka ääreen mahtuu hyvin vaikka kaverinkin kanssa leikkimään.

 

 

Meidän nelivuotias on leikkien lisäksi innokas piirtäjä ja askartelija ja kaipasi jo isompaa työpöytää huoneeseensa. Suunnittelin ja toteutin hänelle DIY-työpöydän, jonka pituus mahdollistaa useammankin leikin saman aikaisesti pöydälle tai kaverin tullessa kylään mahtuu pöydän ääreen hyvin vieretysten vaikkapa askartelemaan.

 

 

Kiinto- vai irtopöytä?

 

Aiemmin tytön huoneessa työpöydän virkaa on ajanut puoliympyrän muotoinen lastenpöytä. Pöytä on ollut varsin kätevä, helposti siirrettävissä ja näppärän kokoinen, mutta jäänyt auttamatta liian pieneksi. Pöydän olen aina halunnut sijoittaa oven kanssa samalle seinustalle, jotta työpöydän sotkut eivät ensimmäisenä näy muualle kotiin. Työpöydän sotkujen ”kätkemisen” vuoksi myös uuden pöydän paikka oli automaattisesti oviseinustalla ja  lähdin suunnittelemaan työpöytää kiinteäksi koko seinän pituudelta.

 

Halusin pöytäkokonaisuuden olevan selkeä ja ajaton, mutta samaan aikaan hieman leikkisä ja persoonallinen. Pöydän sävyksi valikoitui Tikkurilan V376 (Merenneito) ja tuolla samalla sävyllä on maalattu huoneen yksi seinä ja puoliparvi.

 

 

Tarvikkeet ja työvaiheet

 

Työpöydän tekoon tarvitsin liimalevyä, hyllynkannattimia, yöpöydän, kulmarautoja ja ruuveja, sekä maalia.

 

Ostin K-raudasta valmiin liimalevyn koossa 2500x400x18mm, jonka sahasin oikeaan mittaan. Työpöydän kokonaispituudeksi tuli 2 metriä, joten puolen metrin pätkä liimalevyä jäi odottamaan talliin seuraavaa diy-projektia.

IKEAsta tilasin pöytää varten EKBY VALTER-hyllykannattimet ja TARVA-yöpöydän. Kummatkin tuotteet on käsittelemätöntä massiivipuuta, hyllynkannattimet koivua ja yöpöytä mäntyä, joten maalasin ne kalustemaalilla. Pöytälevy maalattiin samaan sävyyn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mittasin huolellisesti hyllynkannattimien paikat ja ruuvasin kiinni seinään. Yöpöydän päätyyn kiinnitin yhden kannattimen, toiseen päätyyn kaksi. Yöpöydän puoleisessa päädyssä kannatin kiinnittää levyn ja yöpöydän tukevasti yhteen ja antaa mielestäni myös kokonaisuudelle yhtenäisen ilmeen. Pöytälevyn toisen päädyn tukevoitin seinään vielä yhdellä pienellä kulmaraudalla. Kaikkinensa pöytään kiinnitin kolme koivuista kannatinta ja yhden pienen metallisen kulmaraudan.

 

Työpöydän ilmeen viimeistelin persoonallisella ja uniikilla keraamikkavetimellä. Se on käsintehtyä keramiikkaa Ruukkumaasta.

 

 

 

 

 Työpöytä kaipaa vielä hyvää valaisinta ja tarkoitus on etsiä seinävalaisin taulujen ylle kiinnitettäväksi. Pöytä otettiin vastaan erityisellä ilolla ja tyytyväisyydellä ja on ollut kovassa käytössä. Mikäs sen mukavempaa, kuin tyytyväinen ”asiakas” ♥

 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *