Luonnonläheinen Habitare 2018

Luonnonläheinen Habitare 2018

 

Tämän vuoden Habitaren antia on sulateltu ja tässä hieman kuvasatoa ja ajatuksia messuilta. Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa viime viikolla. Keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana messuilla vieraili yhteensä noin 52 000 sisustamisen, muotoilun ja antiikin harrastajaa ja ammattilaista. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna Juuret – pintaa syvemmälle.

 

Teema näkyi ennen kaikkea luonnonläheisinä materiaaleina ja sävyinä. Aidot materiaalit, murretut luonnon sävyt ja viherkasvien runsaus. Galleriamaiset messuosastot ja sisustukset on ehdottomasti nyt nosteessa ja toisaalta taas tietynlainen rentous ja välitön tunnelma sisustamisessa on havaittavissa. Persoonallisuus, uniikkius ja luovat ratkaisut materiaalien käytössä ja yhdistelyssä herätti mielenkiintoa. Kotimaisten käsityötuotteiden määrä oli ilahduttavan laaja ja tuntuukin, että tänä päivänä kotimaisten tuotteiden arvostus on korkeampi kuin hetkeen. Ja mikäs sen juurevampaa, kuin laadukas kotimainen, luonnonmateriaaleista valmistettu käsityötuote, joka kestää sukupolvelta toiselle.

 


Tarkastelin messuja useammasta vinkkelistä. Ammatillisessa mielessä minua kiinnosti erityisesti eri pintamateriaalien käyttö ja yhdistely sekä mielenkiintoiset kalusteet, oman kodin sisustamiseen liittyen minua kiehtoi keraamiset tuotteet, taide sekä persoonalliset seinävaatteet. Kokonaisuutena messuja katselin ihastellen; messut oli upea kokonaisuus ja oli ilo nähdä, miten paljon messuosastojen sisustukseen oli panostettu. Messut olivat taas hieno visuaalinen kokemus, täynnä inspiraatiota ja mielenkiintoisia kohtaamisia sekä puheenvuoroja lavalla. Ainoa asia mikä jäi harmittamaan, oli ajan puute. Ensi vuonna aionkin helliä itseäni ja järjestän Habitaren ajalle kalenteriin kaksi päivää vapaata, jolloin voin rauhassa parin päivän ajan tutustua ja tunnelmoida messuilla.

 

Erityisellä mielenkiinnolla katselin myös messuosastoja ja niiden rakenteita (teeman mukaisesti pintaa syvemmältä) ja hain inspiraatiota. Oman pienen messuosastoni visiointi alkaa olla pikku hiljaa ajankohtainen, sillä minulla on oma messupaikka varattuna ensi kevään Jyväskylän Rakennusmessuille. En malta odottaa!

 

Kävitkö sinä Habitaressa – mitä asioita sinulla jäi mieleen?

 

Messuterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *