Parhaat kirppis- ja kierrätyslöytöni.

Parhaat kirppis- ja kierrätyslöytöni.

 

Sisustusbloggaajien helmikuun haasteena on pyörinyt parhaimpien kirppis- ja kierrätyslöytöjen listaaminen. Helmikuun haasteen on heittänyt ilmaan No Home Without You -blogin Kaisa. Olen viime kesänä tehnyt postauksen samasta aiheesta ja päätin nyt tarttua haasteeseen päivitetyllä listalla. Listaan on tullut hieman muutoksia, mutta lienee selvää, että ne superlöydöt pysyy mukana. Lainasin vanhasta postauksesta tekstit listalla pysyneisiin löytöihin, mutta kuvat otin uudet. Aasinsiltana vanhoihin kuviin, hauska katsoa noita reilun puolen vuoden takaisia kuvia ja verrata niitä tämän päivän otoksiin. Jonkin sortin edistystä on havaittavissa!

 

Niin kuin viime kesäisessä kirppispostauksessa kirjoittelin, tänä päivänä kirppistely on totisesti harventunut. Nykyään tosin arjesta on jo helpompi lohkaista pieni oma aika ja lähteä vaikka kirpparille, kun tyttö on jo hieman vanhempi. Siitä huolimatta tulee nykyään enemmän seurattua virtuaalikirppiksiä, joskaan tunnelma niissä ei tietenkään ole sama, kuin fyysisillä kirpputoreilla. Mutta on nettikirppislöytöjen äärellä yksi aivan oma tunnelmansa; joka kerta vähän jännittää, tuliko ostettua sika säkissä, mikäli kyseessä on postitettava löytö. Aina kuvat ja kuvaukset ei ole mennyt ihan yksiin ostetun tuotteen kanssa. Mutta ehkä näistä, ei-niin-hyvistä, kirppislöydöistä joskus toiste enemmän.

 

Pöytä

Pöytä on ehdottomasti paras löytöni, mitä olen kirppiksiltä tehnyt. Löysin sen kuopionkirppari.fi nimiseltä nettikirpparilta muutama vuosi sitten. Oltiin muuttamassa noin 50 neliöisestä kaksiosta 127 neliöiseen omakotitaloon, joten hankitalistalla oli jos jonkinlaista huonekalua. Selailin kyseistä kirppis-sivustoa suht aktiivisesti asuessani vielä lapsuuden ja nuoruuden maisemissa Pohjois-Savossa, Pielavedellä. Sieltä pois muuton jälkeen ei kirppistä juurikaan tullut katseltua, koska välimatka kasvoi sen verran. Ainakin tuohon aikaan kyseinen kirppis oli todella hyvä! Tavaran kunto vs. hinta kohtasi erittäin hyvin. Katselin pöytää uuteen kotiimme joka paikasta, mutta mikään ei oikein säväyttänyt tai mahtunut budjettiin. Jostain kumman syystä päätin tuolloin vilkaista tuota tuttua nettikirppistä ja pöytä tuli siellä vastaan. Rakastuin siihen heti! Pöydän on valmistanut harrastelija puuseppä Iisalmesta, joka oli ostanut erään Vieremäläisen 200 vuotta vanhan savupirtin lattialankut ja tehnyt niistä kymmenkunta ruokapöytää. Pöydällä on mukavasti kokoa ja ennen kaikkea näköä! It was meant to be, tykkään ajatella ♥

 

 

Yöpöydät

Näitä yöpöytiä on kaksi ja ne on löytynyt samaiselta nettikirpparilta, kuin ruokapöytä. Olen ostanut ne noin 8 vuotta sitten. Yöpöydät on kulkeneet mukanani monet muutot ja ovat edelleen hyvässä kunnossa. Ihanasti alkavat olla hieman kuluneet vuosien varrella. Ajanpatinaa ♥

 

 

Pärekori

Pärekorin löysin tori.fi:stä. Muistelen etsineeni tuolloin suht tilavaa pärekoria makkariin, johon voisi heittää päiväpeitteen ja koristetyynyt yön ajaksi. En koskaan löytänyt koria etsimääni tarkoitukseen, mutta tämän hyvin pehmoleluja sisälleen vetävän pärekorin sen sijaan löysin. Maksoin korista 30€, mikä on mielestäni suht edukas hinta korin koko ja kunto huomioon ottaen. Useimmat torissa myynnissä olevat, paljon pienemmätkin pärekorit, ovat pyyntihinnoiltaan kalliimpia.

 

 

 

Talja

Taljan ostin myös torista ja on viimeisin tori.fi -löytö. Ostin sen loppu vuodesta työhuoneeseeni, jonka sisustustin kokonaisuudessaan vuoden vaihteen aikana. Etsin vaalean ruskeaa, lyhyt karvaista taljaa ja ensimmäisellä yrittämällä löysin etsimäni. Hinta oli kohdillaan ja matto oli nopeammin lattialla, mitä olin ajatellut. Taljan osto oli kaikkien aikojen nopein ja vaivattomin tori-ostos! Lisää työhuoneen sisustuksesta pääset lukemaan täältä.

 

 

Maljakot

En ole mikään koriste-esinetyyppi, mutta tykkään erilaisista vaaseista ja maljakoista tosi paljon. Niillä on käyttöfunktio, mutta ovat ihania tyhjinäkin. Bongailen ruukkuja ja maljakoita kirppiksiltä ja tässä kivimmat maljakko löytöni. Isoa ruskeaa, etnisiä viboja huokuvaa maljakkoa lukuun ottamatta kaikki on ostettu Jyväskylän kirpparilla.fi -kirppikseltä. Iso kirppis, mistä aika takuulla löytää joka kerta jotain mieluista. Kirppis lienee kylän suosituin ja mikäli haluat tehdä kierroksen rauhassa, kannattaa ottaa huomioon, että sadepäivinä, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä paikka kuhisee ihmisiä. Ison ruskean maljakon olen löytänyt pienestä kirppistapahtumasta.

 

 

Tytön pöytä + tuolit

Tytön pöydän ja vihreän tuolin olen ostanut ystävältäni pari vuotta sitten, jonka hän oli aikoinaan ostanut lastenlapsilleen leikkeihin mummola käyntejä varten. Ystävä ja verhoilijakolleegani ei enää lasten kasvettua tarvinnut pöytää, joten nappasin sen oitis meille. Pöytä ja tuolit oli meille tullessaan hyvin eri näköiset; pöydän kansi oli verhoiltu ruskealla keinonahalla ja tuolin istuin oranssilla kankaalla. Tuunasin setin oman näköiseksi viime kesänä seinän maalauksen jälkeen jämämaaleilla. Toisen tuolin olen löytänyt parilla eurolla Jyväskylän Silinteri -kirpputorilta.

 

 

Sellaisia kirppislöytöjä. Nykyään tosiaan tulee enemmän seurattua toria, kuin käytyä fyysisillä kirppiksillä. Tori onkin tehokas kauppapaikka, mikäli etsii jotain tiettyä, kun haun voi aina kohdentaa. Tällä hetkellä minulla on hakusessa Muurame Jungmanni puoliparvi tytölle. Pari edullista olen bongannutkin ja olivat vielä hyvin lähellä myynnissä, mutta juuri joku oli ehtinyt napata ne minua ennen. Kyllä harmitti! Mutta, etsinnät jatkuu. Työlistalla on myös laittaa myyntiin sisustustavaraa, julisteita, valaisimia, mattoja ja pienhuonekaluja, jahka tässä ehtii (saan aikaiseksi).

 

Mitkä on sun parhaat kirppislöydöt ja onko etsinnöissä jotain tiettyä juuri nyt?

 

Kirppisterkuin,

 

Seuraa myös näitä:

IG – decofeast

FB – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.2 thoughts on “Parhaat kirppis- ja kierrätyslöytöni.”

    • Kiitos Sarp! Eikun vaan toriin tekemään pärekori-löytöjä. Siellä niitä liikku kyllä aika paljon ja noita isojakin on yllättävän paljon ollut tarjolla. Toivottavasti löydät omasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *