Pienet suuret muutokset

Pienet suuret muutokset

Sisustusvimma – vimma, joka iskee kovalla vauhdilla päin näköä tähän aikaan vuodesta ja näkyy myös suunnittelukohteiden määränä työpöydällä. Vaikka asiakkaiden sisustuksien ja suunnitteluprojektien parissa työpäivät vierähtää tiiviisti, energiaa ja mielenkiintoa jää mukavasti myös sisustaa omaakin kotia. Isompia projekteja ei kuitenkaan ole tullut tehtyä viime aikoina, mutta yllättävän usein niillä pienillä freesauksilla saa aikaan isoja muutoksia.

 

 

Selkeyttä, selkeyttä, selkeyttä

 

Kirjoittelin talvella suunnitelmistani takkahuoneen suhteen. Ajatus on ollut maalata vihreä seinä vaaleammaksi, jotta yleisilmeestä tulisi hivenen rauhallisempi. En tiedä onko syynä kevään tuoma energisoiva ja mukavasti lämmittävä auringonvalo, päivä päivältä lisääntyvä vehreys ulkona vai takkahuoneen uusi kaappi sekä huoneen verhokiinnityksen uusiminen, jotka mukanaan toi selkeyttä tilaan, sille, että seinän maalaaminen hiekan sävyyn on alkanut ainakin toistaiseksi tuntumaan kaukaiselta ajatukselta. Vaikka kaappi vielä odottelee seinälle asennusta, tuntuu tila oikein mukavalta ja valmiilta näin.

 

 

 

 

 

 

Olin aikoinaan hankkinut pellavaverhot takkahuoneeseen tarkoituksella liian pitkinä, sillä halusin ylipitkät verhot, jotka boheemisti laahaa lattialla. Nyt kun verhokiinnitys nousi parikymmentä senttiä ylemmäksi kattoon, verhot laskeutuu juuri sopivasti lattian rajaan.

 

 

 

Takkahuone on meidän talon ainut huone, missä on verhot ikkunassa. Verhokiinnitys oli toteutettu aikoinaan tangolla ja tangoksi oli valikoitunut varsin huono sellainen. Pituuden säätö on tangoissa toki kätevä ominaisuus, mutta usein tällaiset tangot on hieman rimpuloita. Erityisesti jos tankoa säädetään mahdollisimman pitkäksi, tanko alkaa notkumaan ja tukikoukkuja saa asentaa useampia. Tämä taas hankaloittaa verhojen juoksemista tangolla ja henkilökohtaisesti oma visuaalinen silmäkin hieman karsastaa tukikoukkujen rivistöä verhotangoilla. Kaipasin verhojen kiinnitykseen ja ulkonäköön selkeämpää ja fiksumpaa ilmettä, joten hommasin verhoille kattokiskot. Olin aikoinaan hankkinut pellavaverhot takkahuoneeseen tarkoituksella liian pitkinä, sillä halusin ylipitkät verhot, jotka boheemisti laahaa lattialla. Nyt kun verhokiinnitys nousi parikymmentä senttiä ylemmäksi kattoon, verhot laskeutuu juuri sopivasti lattian rajaan. Sen verran fiksasin vanhoja verhoja, että ompelin wavenauhan verhojen yläreunaan. Wavenauhan avulla verho asettuu kauniisti aaltoilevaksi, eikä liu’ut jää näkyviin. Kun verho laskeutuu katosta lattianrajaan, muodostaa se illusion hieman isommasta huonekorkeudesta ja yleisilme pysyy selkeänä, kun seinätanko ei katkaise ”näkymää”. Takkahuone näyttää nyt hieman suuremmalta myös siksi, että verhot saa vedettyä lähtemään aivan huoneen seinistä ja ikkuna jää näkyviin kokonaan.

 

 

 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 2 thoughts on “Pienet suuret muutokset”

  • Kaunis tila!Mistä hankit kattokiskot?Näyttää niin hyvältä,kun verhot laskeutuu katonrajasta!

    • Kiitos, oon pysähtynyt itsekin nyt enemmän ihastelemaan huoneen tunnelmaa 🙂

      Kiskot on Anja Pesolan kiskot, Eurokangas mm. myy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *