Pintaremppaa ja kalusteita

Pintaremppaa ja kalusteita

 

Olen tosi käytännönläheinen tyyppi ja käsillä tekeminen on verissä. Vaikka en enää elantoa käsitöillä hankikaan, miellän itseni kuitenkin jollain tasolla käsityöläiseksi. Mitä sisustamiseen tulee, kotona tykkään tehdä paljon itse ja kalusteiden nikkarointi on viime vuosina laajentunut myös oman kodin pintaremontteihin. Tässä jutussa muutamia omia suosikkeja kodin muutoksista pintaremonttien jälkeen ja kalusteita, joita olen tehnyt.

 

 

Takkahuone

 

Ollaan asuttu omakotitalossamme noin neljä ja puoli vuotta ja pikku hiljaa vuosien aikana olen päivittänyt kodin seinäpintoja. Muistelen, että ensimmäisenä uudistin makuuhuoneemme ilmeen ja maalasin siellä seinät valkoisella struktuuripinnoitteella. Seuraavaksi otin työn alle takkahuoneen ilmeen muutoksen. Kaipasin tilan ilmeeseen syvyyttä ja mielenkiintoa ja pyörittelin eri sävyjä mielessäni. Meidän kodissa on originaalit ikkunat vuodelta -88 ja väri on rouhean punaruskea. Kipuilin värin kanssa alkuun, mutta oikealla värisuunnittelulla ikkunapokista on tullut kotimme yksi lempi elementeistä. Takkahuoneeseen valikoitui seinän sävyksi Tikkurilan V376 (Merenneito), jonka valitsin juurikin ikkunapokien väriin sointuvaksi. Myös takkahuoneen vanha laattalattia alkoi näyttää yllättävänkin hyvältä seinän maalauksen jälkeen.

Huoneessa tuohon aikoihin muutosta tapahtui myös kalusteiden osalta, jolloin takkahuoneesta haluttiin olohuoneelle jatkumo, mutta joka tarvittaessa toimii myös vierashuoneena. Musta, kevyt runkoinen levitettävä sohva on ollut erittäin toimiva ja tulee kauniisti esiin vihreää seinää vasten.

 

 

 

 

 

 

Sängynpääty

 

Viime kesäinen sängynpäätyprojekti on ollut yksi mieluisimmista kotiin tekemistäni kalusteista. Halusin päädystä näyttävän ja kookkaan ja kun kangaskauppaa kiertäessäni törmäsin kyseiseen kankaaseen, tiesin heti sen olevan juuri se oikea. Jos kaipaat vinkit itse tehtyyn sängynpäätyyn, lue ne täältä.

 

 

 

 

K-tuoli

 

Kyseinen nojatuoli on kulkenut matkassani lähes kymmenen vuotta ja on itse tekemä. Nojatuolin olen tehnyt kokonaan itse puusarjasta ylöspäin. Tuoli oli ensimmäinen iso koulutyöni, harjoitustyö, jonka tarkoitus oli valmistaa meitä tulevia teollisen huonekaluverhoilun opiskelijoita näyttötyöhön. Olen siis pehmustanut, kaavoittanut ja verhoillut tuolin kokonaan itse. Muistelen tehneeni tätä tuolia hartaasti ja hitaasti reilun viikon verran. Sama tuoli, samoilla työvaiheilla (mutta eri kankaalla) valmistui sittemmin näyttötilanteessa noin 12 tunnissa – hauska muisto, missä huomaa opiskeluaikaisen kehityksen.

 

Tuoli on malliltaan ja pehmustukseltaan erittäin hyvä istua. Kankaanksi valitsin tuolloin Annalan mustavalkoisen seeprakankaan (ei taida olla enää mallistossa, tosin erilainen seepra kangas heiltä kyllä löytyy) ja tykkään edelleen tuolin ulkonäöstä. Nojatuoli toimii työhuoneessani hengähdyspaikkana, mihin on välillä mukava istahtaa.

 

 

 

Keittiön pintaremontti

 

Toteutin keittiön pintaremontin viime kesänä. Tarkoituksena oli saada keittiön ilmettä valoisammaksi ja raikkaammaksi ja sitähän saatiin. Pintaremppa toteutettiin todella edullisesti ja onnistuikin siten hyvin, sillä materiaalit keittiössä oli jo entuudestaan laadukkaat. Kaapistoissa on melamiinipintaiset rungot, mutta ovet on massiivipuuta ja taso kiveä. Toteutin koko keittiön ilmeen uudistuksen maalaamalla. Lisäksi yläkaapistoja hieman vähennettiin, mikä toi todella paljon keveyttä ja valoisuutta tilaan.

Lue keittiön pintaremontista enemmän täältä. Viime kesäisestä kirjoituksesta löydät kaikki työvaiheet, tarvikkeet ja kustannukset.

 

 

Omakotitalossa puuhaa riittää ja seinäpinnat olohuoneessa ja eteisessä odottaa uudistusta – saa nähdä koska tähän projektiin pääsen käsiksi. Näin kesän edessä ulkohommat lisääntyy myös ja tälle kesälle toiveissa ja suunnitelmissa olisikin saada terassin valokate uusittua sekä mahdollisesti hieman laajentaa nykyistä terassia. Terassille lisätila olisi mukava juttu, näin grillaus sekä ruokailu olisi myös mahdollista ulkona. Katsotaan mitä projekteja kesä tuo tulleessaan!

 

 

Keväisin sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *