Sisustussuunnittelua ja materiaaliluonnoksia

Sisustussuunnittelua ja materiaaliluonnoksia

 

Julkaisin viime viikolla ensimmäisen YouTube-videoni, missä käyn läpi muutamia kysymyksiä joihin aika ajoin törmää keskustellessa ihmisten kanssa sisustussuunnittelusta. Miksi ja milloin palkata suunnittelija ja miten löytää hyvä sellainen, ovat usein pintaan nousevia kysymyksiä, joita myös avaan tuolla videolla. Käykää katsomassa video ja laittakaa jakoon, peukuttakaa ja kommentoikaa. Ajatuksena olisi päivitellä Sisustussuunnittelu decoFeast.in YouTube-kanavaa toisinaan, mutta katsotaan mihin rahkeet riittää.  Videoon pääset suoraan tästä linkistä.

 

 

Ajattelin jakaa teille myös pari kuvaa ja niiden oheen ajatuksia suunnittelupöydällä olevasta kohteesta. Kohde on 80-luvun omakotitalo, johon suunnitteilla pientä pintaremonttia ja suurempana osuutena kodinhoitohuoneen täysi sisustussuunnitelma. Pintamateriaaliluonnoksissa tunnelma on lämmin ja talon aikakautta kunnioittava. Materiaaleissa suositaan luonnonmateriaaleja ja helppohoitoisuutta. Ilmeestä halutaan seesteinen ja ajaton, muttei kuitenkaan pliisu. Vaaleita, lämpimiä sävyjä ja materiaaleja sisustuksessa ryhdittää mattamustat vetimet kiintokalusteissa läpi talon sekä asukkaiden useat mustat huonekalut.

 

 

Huoneiston muut pintamateriaalit alkaa olla jo valikoituneet, mutta kodinhoitohuoneen materiaaleja vielä luonnostelen. Sama värimaailma ja tunnelma jatkuu muun huoneiston mukaan kodinhoitohuoneessakin, missä pyritään hyödyntämään vanhat ja hyvä kuntoiset kiintokalusteet ainakin osittain. Lisäksi sieltä poistuu yksi väliseinä nykyisen kodinhoito- ja vaatehuoneen välistä, jolloin saadaan lisätilaa ja perheen tarpeen ja toiveiden mukaisesti järkeistettyä vaatesäilytystä.

 

 

 

Luonnosteluvaihe suunnittelussa on eri materiaalien, värien ja sävyjen fiilistelyä ja yhteensovittelua, kalusteiden suunnittelua ja kokonaisuuden hahmottelua – tärkeä vaihe koko projektissa. Hyväksyttyjen luonnosten pohjalta lähdetään valikoimaan lopulliset materiaalit ja sävyt sekä kalusteet ja päästään eteenpäin projektissa.

 

 

Onko sinulla jokin kysymys tai aihe liittyen sisustussuunnitteluun tai yleisesti sisustamiseen pyörinyt mielessä? Laita kommenttia tai viestiä, vastaan parhaani mukaan kaikkiin sisustusaiheisiin kysymyksiin mieluusti ja tarpeen tullen teen aiheesta kokonaisen postauksen.

 

PS. Katso tarkkaan huomisen Keskisuomalainen! Olen siellä haastateltavana terassien sisustukseen liittyvässä jutussa. Ja se isompi stailausjuttu tulee sitten ensi viikolla, 9.6., mm. Keskisuomalaiseen ja Savon-Sanomiin. Silmät auki 🙂

 

Sisustusterkuin,

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *