Suunnittelijan korona-arki

Suunnittelijan korona-arki

 

Korona tuli ja korona-arki sen mukana. Toimisto siirtyi kotioloihin.

Ollaan oltu kotiympyröissä pian viisi kuusi viikkoa ja toimistolle, tavallisten työpäivien äärelle on kova ikävä. Ajantaju on hieman kateissa ja tuntuu, kuin oltaisiin tiputtu johonkin pehmeään, äänimaailmaltaan vaimeaan unimaailmaa. Onneksi miehen säännölliset työt rytmittää arkea hyvin ja päiväkodin etäyhteydet muistuttaa tyttöä hoidossa odottavista kavereista.

 

 

Meidän tyttö on siis päiväkoti-ikäinen eikä ole ollut hoidossa, joten työt olen kaikki siirtänyt kotiin tehtäviksi miehen käydessä normaalisti sähköasennustöissä. Aina tarvittaessa ollaan tytön kanssa käyty toimistoa moikkaamassa, kastelemassa kukat ja hakemassa/viemässä mallipaloja. Kotona työskentely (yhdessä viisi vuotiaan kanssa) on ollut haastellista ja hidasta, mutta onnistunut kuitenkin. Etäkonsultaatiot on onnistuneet videopuheluiden välityksellä hienosti. Vaikka kevään osalta kalenterini tyhjeni radikaalisti sovituista projekteista, jotain pientä on kuiteinkin ollut ja hyvä niin. Olen myös  suunnitellut nopealla aikataululla meidän omaa uutta kotia, joka valmistuu kesäkuussa. Oman kodin suunnittelusta ajattelin kirjoitella lähiaikoina hieman enemmän.

 

 

Olen myös pitänyt yhteyttä asiakkaisiini ja saanut ihania viestejä ja kuulumisia, kun ovat toteuttaneet suunnitelmiani. Tyytyväiset asiakkaat ja onnistuneet lopputulokset on niitä parhaita palautteita, mitä voi tässä työssä saada.

 

 

Kotitoimistolla on tullut ideoitua paljon tulevaa ja olen suunnitellut uusia palveluita ja miten voisin hyödyntää verkkoa enemmän palveluissani. Moni ala on koronan myötä murroksessa ja myös suunnitteluala voi mielestäni kehittyä, siinä missä kaikki muutkin. Suunnittelu tapahtuu kyllä jo normaalistikin suurimmaksi osaksi itsenäisenä työskentelynä toimistolla ja kokonaisuutta täydentää asiakkaiden kanssa käytävät palaveritapaamiset. Tietenkään asiakkaan kohtaamista kasvotusten ei voita mikään ja materiaalivalinnat on hedelmällisintä esitellä saman pöydän äärellä, mutta mikäli tilanne sen vaatii, voi nämä toteuttaa myös muulla tavalla.

 

 

Jos haasteita, niin kyllä näen tässä tilanteessa hyviäkin asioita. On ollut aikaa rauhassa miettiä ja ideoida tulevaisuutta sekä pohtia, mihin asioihin haluaa panostaa lähitulevaisuudessa ja myöhemmin. Kirkastaa sitä omaa visiota ja ajatusta yrityksestä ja omasta tavasta tehdä työtään. Nyt tarvitsee vain uskaltaa viedä asioita eteenpäin.

 

Kuten alussa kirjoitin, toimistolle, kiinni tavalliseen työarkeen on ikävä ja siitä syystä tämä kuvareportaasi kauniista ja tunnelmallisesta toimistostani näiden kuulumisien siivittämänä. Ja siitäkin huolimatta, että olen kovasti introvertti ja olen osannut ottaa kaiken ilon irti korona-ajan sosiaalisesta eristäytymisestä, toivon kuitenkin jo todella, että korona alkaisi nopeasti taittumaan ja arki sen myötä normalisoitumaan. Sitä ennen ja se mielessä #stayhome #staysafe

 

 

Kuvat Miia Juntunen

 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *