Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.
Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
 

Sammuneet sävyt

Tikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.
 
 
 
Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
 

Keramiikka

Keramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
 
 
 
 
 
Kuvat: Tine K Home
 

Taide

Viime vuosina paljon pinnalla olleet printit tekee tilaa persoonalliselle taiteelle. Veistokset tekee tuloaan myös sisustukseen.
 
 
 
Kuva: fermLIVING
 

Tumma puu

Pitkän vaalean kauden jälkeen tumma puu on nostanut osakkeitaan ja alkaa tehdä paluuta trendin aallon harjalle. Muistan, kun noin 10 vuotta sitten sisustaessani omaa silloista kotiani, tykkäsin todella paljon tummasta, hieman harmaaseen taittuvasta puupinnasta ja sitä sitten olikin. Opiskelin tuolloin kalustealaa käsi- ja taideteollisessa ja useimmat valmistamani huonekalut ja muut tuotteet sai päälleen tumman ruskean petsilakan. Saas nähdä kasvaako tumman puun suosio niin isoksi, että sitä alkaa näkymään myös lattioissa vai jääkö trendi enemmän huonekalujen tasolle. Myös eri väristen puupintojen yhdistely sisustuksessa yleistyy. 
 
 

 

 
Kuvat: H&M Home / Tine K Home
 

Kromi

Metalleista kupari ja messinki tekee tilaa kromille, mitä ennustetaan näkyväksi sisustuksen mausteena tänä vuonna mm. kynttilänjaloissa, valaisimissa ja peileissä. Hyvä esimerkki tästä on blogeissakin jo jonkun aikaa näkynyt Iittalan Nappula kromin sävyssä. Uskon myös kullan pysyttelevän pinnalla varsinkin valaisimissa ja miksauksia näkyy varmasti eri metallien yhdistelyn suhteen.
 

 

Kuvat: Frandsen / Iittala
 

Sametti

Sametti jatkaa edelleen pinnalla oloaan eikä liene kauppaa, joka ei samettisohvaa möisi. Upeimmissa samettisohvissa näkyy kauden trendivärit. Samettia löytyy paljon myös verhoissa, tyynyistä sekä raheissa.
 

 

 
Kuvat: fermLIVING / Tine K Home
 

Pyöreät muodot

Pyöreä muotona on ottanut jo jonkin aikaa sijaa suoraviivaisemmalta sisustusilmeeltä. Pyöreyttä nähdään paljon sisustustavaroissa, mutta myös huonekaluissa. Itse olen tykästynyt pyöreisiin ruukkuihin ja valaisimiin. 
 
 

 

 

 
Kuvat: fermLIVING / Hakola / H&M Home
 
 
Trendien muutoksia on mielenkiintoista seurata, niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajänteellä. Toiset trendit tulee ja menee nopeammin, mutta sitten on myös vuosia, jopa vuosikymmenen kestäviä trendejä, joiden vaikutuksen sisustuksessa voi huomata laajemminkin. Uskon, että viimeisen noin kymmenen vuoden ajan pinnalla ollut mustavalkoinen sisustaminen pikku hiljaa väistyy ja värit tulevat pysymään vuorostaan pinnalla pidempään. Myös yleisesti luonnonmateriaalien suosion luulen jatkuvan vielä pitkään, niinkuin myös viherkasveilla sisustamisen.

Eevi

 
 
Seuraa blogia:
 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *