Toimivuutta ja viihtyvyyttä eteiseen

Toimivuutta ja viihtyvyyttä eteiseen

 

Eteinen on kodin käyntikortti. Sisälle tultaessa ensimmäiset fiilikset kodin tunnelmasta luodaan eteisessä ja erityisesti pienissä eteisissä toimivuus ja tilan käyttö nousee korkealle. Meille sisään tullessa ensimmäisenä tulijan vastaanottaa pieni tuulikaappi, jonka jälkeen astutaan eteistilaan. Tuulikaappi on pikkuruinen, mutta eteistila, mistä on käynti tytön ja miehen huoneisiin, pikku vessaan sekä olkkariin ja keittiöön, on suhteellisen tilava, mutta tällä hetkellä ei niin toimiva, mitä se voisi olla.

 

 

Hyvä valaistus ja oikeat materiaalit

 

Eteinen on varsin pimeä, sillä luonnonvaloa tilaan ei juuri pääse tulemaan. Seinäpinnat vaatii jo päivitystä ja eteisen matto on epäkäytännöllinen. Kiintokaapiston massiivipuuovet odottelevat niin ikään maalitelan näkemistä ja vaikka kaappitilaa eteisessä ihan hyvin onkin, olen kaivannut säilytystilaa hieman lisää, erityisesti tytön ulkovaatteille. Pieni penkki yhdistettynä säilytystilalla voisi olla varsin toimiva ratkaisu peilin alle sijoitettavaksi. Uutta peiliä ja peilin yläpuolelle tulevaa valaisinta olen katsellut myös jo pitkään. Eteinen olisi siis menossa uuteen uskoon kokonaisuudessaan.

 

Valaistusasioihin eteisessä onkin jo panostettu. Hommattiin sinne kunnollinen uusi yleisvalaisin, joka valaisee tilan hyvin. Led-valaisimessa on himmennystoiminto ja valon lämpöastetta voi säätää myös, joten eteistilan tunnelmaa pystyy säätelemään valaisimen avulla tehokkaasti. Valaisin on IKEAn FLOALT ja sen erityisen hyväksi valaisimeksi todettuamme, ostettiin samat valaisimet myös olkkarin puolelle. Tykkään valaisimen yksinkertaisesta ilmeestä. Ajattelen, että tuollainen yleisvalaisin ei tarvitse olla näyttävä, pikemminkin mielummin mahdollisimman vähäeleinen.

 

 

Testasin takkahuoneen juuttimattoa eteiseen ja tilan tunnelma muuttui juuri sellaiseksi, mitä sinne kaipaankin – pehmeämpää, rauhallisempaa ja luonnonläheisempää fiilistä.

 

 

Sisustustyylini kotona on maanläheinen ja olen pyrkinyt selkeyttämään yleistunnelmaa entisestään. Pidän klassisista, selkeistä ja luonnonläheisistä elementeistä. Käytännöllisyys ja tilaan oikeanlaiset materiaalit on tärkeä ottaa huomioon ja siksi matto on menossa vaihtoon ensitilassa. Tällä hetkellä eteisessä on ollut viskoosimatto, mikä on ollut kyllä helppohoitoinen koirankarvojen imuroinnin suhteen, mutta vaalean värinsä puolesta ei toimi eteisessä, jos nyt missään meidän kotona. Koiran yksi lempi nukkumapaikoista on eteisessä ja sen kyllä huomaa tummuneina alueina matossa. Olohuoneessa ja takkahuoneessa on juuttimatot, jotka on olleet erityisen hyvät arjessamme. Koirankarvat ei näy matossa, ne on helppo pitää puhtaana ja koska suosin luonnonmateriaaleja sisustuksessa, juuttimatto on luonteva valinta. Vaikka kenkien laitto tapahtuu tuulikaapin puolella, eteistilassa ollaan myös jonkun verran kengät jalassa, joten hiekalta ei vältytä kokonaan. Juuttimatto sitoo mukavasti pienet liat itseensä eikä hiekat leviäsi ympäri taloa.

 

 

Testasin takkahuoneen juuttimattoa eteiseen ja tilan tunnelma muuttui juuri sellaiseksi, mitä sinne kaipaankin – pehmeämpää, rauhallisempaa ja luonnonläheisempää fiilistä. Kyseinen juuttimatto on ollut tosi hyvä, mutta koska vessan ovi ei mahdu aukeamaan maton ollessa sen verran paksu, täytyy eteiseen etsiä ohuempi vaihtoehto.

 

 

Eteisen peiliin olen kaivannut muutosta jo pitkään. Olen katsellut yli vuoden jo uutta peiliä, joka olisi tarpeeksi suuri, mutta ilmeeltään kevyt. Haluaisin peilin olevan myös jollain tapaa persoonallinen ja nyt löysin etsimäni. Toivon mukaan vanha peili löytää nopeasti uuden kodin, jotta pääsen peilikaupoille. Peilin päällä on kiinteästi asennettu seinävalaisin, joten katsoin siihen myös uutta. Nykyinen on hankala ja epäkäytännöllinen, joten uusi tulee tarpeeseen.

 

Katselin hieman fiiliskuvia netistä eteisen sisustusta suunnitellessani ja tein pienen moodboardin. Kodin seinäpinnat kaipaisi maalausta eteisen lisäksi myös olohuoneessa ja takkahuoneessa, joten olisi kätevää jos saisi samalla kertaa maalattua kaikki seinät. Voi olla, että maalausurakka jää tuonnemmaksi, joten eteisen sisustuksen uudistus alkanee peilin, maton ja säilytyskalusteen hankinnalla.

 

 

Kuva
Kuva

 

Kuva

 

 

 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *