Uusi koti – omakotitalosta paritaloon

Uusi koti – omakotitalosta paritaloon

 

Mennyt kevät on ollut monella tapaa hyvin poikkeuksellinen – omakotitalon myynti, korona ja uusi koti. Me laitettiin meidän omakotitalo viime vuoden lopussa myyntiin ja yllätykseksemme talo meni kaupan niin pian, ettei ehditty uutta kotia löytää siinä hetkessä tilalle. Talokaupat tehtiin helmikuun lopussa ja sen jälkeen parin kolmen kuukauden sisällä tapahtui niin paljon, että nyt jälkikäteen ihan hieman hengästyttää. Onneksi kesäloma on jo ihan nurkan takana!

 

 

Paritalo on uudiskohde ja päästiin mukaan projektiin vielä siinä vaiheessa, että ehdittiin vaikuttaa asunnon sisustukseen täysin.

 

 

Meillä oli selvä visio siitä, millainen haluttaisiin uuden kodin olevan. Haluttiin ehdottomasti omakotitaloelämästä eroon, sillä viiden vuoden omakotitaloasumisen jälkeen tuli hyvin selväksi se, että pihan puunaus ja vanhemman talon kunnossapito ei ole meidän juttu. Talossa oli myös vähän liikaa neliöitä meidän perheen tarpeisiin, joten etsittiin helpompaa ja mutkattomampaa asumista sekä hieman pienempiä neliöitä. Vaikka alkuperäinen ajatus talokaupan jälkeen oli rivitaloelämään siirtyminen, maalisuora kuitenkin häämöttää paritalon puolikkaassa.

 

Asiat soljui omiin uomiinsa kevään aikana kuin itsestään ja olen kyllä todella onnellinen, että oltiin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Paritalo on uudiskohde ja päästiin mukaan projektiin vielä siinä vaiheessa, että ehdittiin vaikuttaa asunnon sisustukseen täysin. Saatiin neuvoteltua asunnosta sellainen paketti, että hoidin itse kaikki pintamateriaalit ja kalusteet omia reittejäni pitkin, joka antoi minulle suunnittelijana aivan mahtavan paikan toteuttaa itseäni ja pystyin suunnittelemaan meidän perheelle juuri meidän näköisen kodin. Ehdittiin myös siirtää hieman seinää ja vaikuttaa sähköihin ilman lisäkustannuksia, joten asetelma oli hyvinkin hedelmällinen. Katto oli ainoa, mihin ei ennättänyt enää vaikuttaa ja aluksi se hieman itseäni harmitti. Olisin halunnut levytetyn tasaisen katon, mutta olemassa oleva katto on oikein siisti ja nätti sekin. Uudessa kodissa on 104 neliötä; kolme makkaria ja olohuone-keittiö yhtenäistä tilaa.

 

 

Olen suunnittelijana melko päättäväinen ja visiot herää nopeasti. Saan asiakastöissä nopeasti kiinni punaisesta langasta ja teen luovaa suunnittelua ripein ottein. Oman kodin suunnittelu hoitui yhtälailla mukavan ripeästi, joskin aikataulu oli myös tiukka, mikä piti tempoa yllä.

 

 

 

 

Olen suunnittelijana melko päättäväinen ja visiot herää nopeasti. Saan asiakastöissä nopeasti kiinni punaisesta langasta ja teen luovaa suunnittelua ripein ottein. Oman kodin suunnittelu hoitui yhtälailla mukavan ripeästi, joskin aikataulu oli myös tiukka, mikä piti tempoa yllä. Aikalailla parin viikon sisään piti tehdä päätökset siirretäänkö seiniä, tuleeko sähkömuutoksia, tehdä valinnat pintamateriaalien suhteen ja saada kaikki ne sekä keittiöt ym. kiintokalusteet tilaukseen, jotta aikataulu pitää. Lisämausteena huhtikuun alussa jännitettiin vaikuttaako korona toimitusaikoihin, mutta Italiasta tulleet laatatkin saapui perille aikataulussa.

 

 

Uuden kodin sisustuksen suunnittelu lähti liikkeelle keittiöstä. Minun haavekeittiö oli tumma viilupuinen, selkeälinjainen keittiö.

 

 

Onnekseni (tai onneksemme) mieheni ja minun sisustustyyli kohtaa ja hän pitää minun laillani rauhallisesta kodin yleisilmeestä – luonnonläheisistä sävyistä ja selkeistä kokonaisuuksista. Kotiprojekti on ollut aikalailla minun vastuullani, niin suunnitelun kuin tilauksien ym. projektinhallinnan puolesta, ja vaikka hän on useaan otteeseen sanonut, että luottaa makuuni ja suunnitelmiini täysin, olen ottanut hänet mukaan suunnitteluun ja pyytänyt mielipiteet kaikista suuremmista päätöksistä. Mieheni tuntien ihan kaikesta ei kuitenkaan tarvitse tai kannata kysyä. Hän ei osaa tehdä sisustusasioissa valintoja monen vaihtoehdon edessä ja stressaantuu sellaisten valintojen äärellä, joten olen omaksunut helpon ja varsin jouhevan valintaprosessin hänen kanssaan – minä teen valinnat ja kysyn onko hyvä. Simple!

 

 

 

 

Uuden kodin sisustuksen suunnittelu lähti liikkeelle keittiöstä. Minun haavekeittiö oli tumma viilupuinen, selkeälinjainen keittiö. Olen aina tykännyt tummasta puusta ja tällä hetkellä sen ollessa pinnalla vaihtoehtojakin on paljon niin pintamateriaaleissa kuin irtokalusteissakin. Keittiöön haluttiin myös ehdottomasti kivitasot niiden helppohoitoisuuden ja huolettomuuden vuoksi. Oltiin totuttu omakotitalossa ollessa kivitasoon keittiössä, joten siinä oli yksi miehelle ehdoton juttu, mikä piti löytyä myös uudesta kodista.

 

Tällä hetkellä uudella kodilla tehdään viimeistelyjä; eilen asennettiin kivitasot ja ensi viikolla tulee puusepän tekemät rottinkiset liukuovet makuuhuoneessa olevan vaatehuoneen oviksi. Kirjoittelen lisää uuden kodin suunnittelusta aihealueittain tässä kesän aikana, joten pysy kuulolla.

 

Ensi kuussa muutetaan!

 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *