Viisi vinkkiä onnistuneeseen sohvan hankintaan

Viisi vinkkiä onnistuneeseen sohvan hankintaan

 

Sohva on olohuoneen kruunu. Usein sohva onkin ensimmäisenä listalla, kun lähdetään olohuoneeseen kalusteita hankkimaan. Sohvaan kohdistuu myös useita odotuksia, tarpeita ja mieltymyksiä, joiden edessä valinta voi olla toisinaan haastavaa. Joskus voi joutua tekemään myös kompromisseja, mutta usein etsivä löytää ja kärsivällinen jaksaa etsiä. Kokosin tähän blogipostaukseen viisi hyvää vinkkiä, jotka on hyvä pitää mielessä sohvakaupoille lähtiessä.

 

1. Tarve

Kun tulee aika hankkia uusi sohva, mieti ensimmäisenä sohvan tarve. Mihin tilaan sohva tulee, minkälaiseen käyttöön sohva tulee, kuka sitä käyttää ja mitä tärkeitä ominaisuuksia sohvassa tulee olla, jotta se palvelee käyttäjäänsä mahdollisimman hyvin. Onko tärkeää saada tyynyjen päälliset välillä pesuun tai onko imurin mahduttava sohvan alle? Ehkä kiinteät istuintyynyt ovat ensisijaisen tärkeät ja tarve pehmoiselle löhösohvalle on ryhdikästä sohvaa tärkeämpi. Esimerkiksi tällaisia seikkoja on hyvä miettiä uutta sohvaa etsiessä.

 

2. Koko ja mittasuhteet

Mittaa huolellisesti tila tai huone mihin sohvaa olet hankkimassa. Ota huomioon tilan muut huonekalut ja niiden mittasuhteet sekä mieti sohvan selkämyksen korkeus, mikäli olet sijoittamassa sohvaa ikkunoiden alle. Pohdi minkä mallinen sohva olisi tilaan paras vaihtoehto ja muista laskea montako henkeä tarvitsee istumapaikan.

 

 

3.  Kartoita vaihtoehdot

Kun olet listannut ylös kaikki uuden sohvan ominaisuudet ja sinulla on visio sohvan koosta ja mallista, lähde kartoittamaan vaihtoehdot. Käy läpi kauppojen ja brändien valikoimat ja selvitä laajasta tarjonnasta ne sohvat, joista löytyy ominaisuudet, joita sohvalta odotat. Aina se ulkonäöllisesti unelmien sohva ei välttämättä täytäkään kriteereitä käytännön tasolla ja toki budjettikin asettaa omat suuntaviivat, joten kannattaa antaa hieman aikaa sohvien vertailulle.

 

4. Koeistu

Kun olet löytänyt mieluisat vaihtoehdot uudeksi sohvaksesi, lähde ajan kanssa koeistumaan. Istu rauhassa, vaihda asentoa ja tule vaikka parin päivän päästä uudestaan istumaan. Vertaile eri sohvien istuinpehmeyttä ja tunnustele tykkäätkö enemmän pehmeämmästä vai jämäkämmästä pehmusteesta. Hyvä ja laadukas sohva kestää hyvin kymmenen vuotta ja enemmänkin, joten koeistumista ei kannata tehdä hätiköiden.

 

5. Valitse kangas

Listassa viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäpätöisempänä, on kankaan valinta. Usein sohviin on valittavissa iso määrä eri kankaita ja värejä, joten anna aikaa myös kankaan valinnalle. Väri on toki tärkeä, mutta kankaan ominaisuuksien eroavaisuudet ovat myös laajoja, joten kysy myyjältä rohkeasti miten kangas käyttäytyy ja mitkä kankaan ominaisuudet on. Kankaissa merkitään aina myös kulutuksen kesto, Martindale-luku, joka on hyvä tarkistaa myös. Yleisesti kaikki verhoilukankaat mitä sohviin verhoillaan, ovat kotitalouskäytössä hyviä ja kestäviä, mutta jos teet hankintaa julkitilaan tai tilaan missä sohva on kovalla käytöllä, mainitse asiasta myyjälle kankaan valinnan yhteydessä.

Viimeisenä ja tärkeänä vinkkinä kankaan valintaan liittyen; Ota kangasmalli kotiin testiin! Myymälästä saat kankaan kotiin mukaan, jotta voit rauhassa katsoa värin kotona, siinä ympäristössä mihin sohva tulee.

 

 

Toivottavasti näistä vinkeistä sait apua ja ideoita sohvan hankintaan. Seuraavassa postauksessa kurkataankin makuuhuoneen puolelle ja avaan verhoilun saloja sängynpäädyn teon merkeissä. Tästä myös tulossa tällä viikolla YouTube-kanavalleni (Sisustussuunnittelu decoFeast.) video, missä pääset seuraamaan projektin työvaiheita. Laita kanava seurantaan, niin et missaa videota!

 

Sisustusterkuin,

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

YouTube – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *