KOAS Sillanpää kerho- ja saunatilat

 

Yhteisöllisyyttä, toimivuutta ja opiskelurauhaa

 

Kesällä 2022 valmistuneen KOAS Sillanpään kerho- ja saunatilojen laajan saneerauksen myötä tilat nostettiin takaisin tähän päivään ja luotiin ympäristö, joka palvelee käyttäjiään monipuolisesti. Tilasta haluttiin luoda inspiroiva, värikäs ja rauhallinen. Tilojen haluttiin olevan muunneltavissa niin rauhalliseen opiskeluun kuin viihtyisään illanviettoon.

Tila sijaitsee Sillanpään ylimmässä kerroksessa, mistä avautuu kauniit näkymät kattojen yli Päijänteelle.

 

Remontissa uusittiin kaikki toisen pesutilan lasitiiliseinää ja pukkarin retrokoukkuja lukuun ottamatta. Vastasin kohteen tila- ja pintamateriaalisuunnittelusta, keittiö- ja irtokalustesuunnittelusta sekä valaistussuunnittelusta.

Kylpyhuonetiloja oli alun perin kaksi, mutta remontin myötä toinen puolisko kaarevasta lasitiiliseinästä purettiin ja sen takaa sauna, pukuhuone ja pesutila muuttui study -alueeksi sekä hiljaisen työn huoneeksi.

Saunaosastojen lisäksi tilassa oli yksi iso yhteinen alue, mikä oli toiminut talon asukkaiden kerhotilana. Avonainen tila haluttiin säilyttää edelleen kerhotilana, mutta tilaa haluttiin kuitenkin rajata jotta tilan käyttömahdollisuudet saatiin maksimoitua. Keittiön puoleisen tilan ja opiskelu- sekä oleskelutilojen väliin rakennettiin rimaseinäke jakamaan tilaa, joka kuitenkin antaa valon kiertää kauniisti koko tilassa.

 

Tila on suunniteltu palvelemaan monenlaisia tarpeita

 

Tilat haluttiin toteuttaa mahdollisimman monipuolisiksi ja palvelemaan erilaisia tarpeita ja käyttäjiä.

Oleskelutiloista löytyy sohvaryhmä sekä riipputuolit rentoon ajanviettoon sekä opiskeluun. Keittiön puolelta löytyy isompi pöytäryhmä, jonka äärelle on helppo kerääntyä viettämään iltaa, pelaamaan lautapelejä tai vaikkapa opiskelemaan porukalla.

Hiljaisen työskentelyn huone on saatavilla rauhalliseen työskentelyyn ja huone on varattavissa omaan käyttöön. Huoneesta löytyy työpiste näyttöineen sekä mukava rottinkinen riippukeinu luovaa työskentelyä vauhdittamaan. Hiljaisen työskentelyn huone on äänieristetty.

Study-alueelle suunniteltiin hiljaisen työskentelyn huoneen lisäksi avonaisempi työskentelyalue, mistä löytyy kaksi säädettävää työpöytää.

Sauna- ja pesutilojen suuri lasitiiliseinä siivilöi kauniin valon pesuhuoneeseen. Lasitiiliseinä on iso visuaalinen elementti niin pesutiloissa kuin oleskelutilojen puolella ja sen haluttiin olevan luonteva ja kaunis osa kokonaisuutta, ei vain tuulahdus 90-luvulta. Pesutilojen materiaalit valikoitiin myötäilemään lasitiilen henkeä ja samaan aikaan tuomaan fiilis tähän päivään. Kokonaisuudesta tuli raikas ja leikkisä, saman aikaan ajaton ja vahvasti kiinni tässä ajassa.

 

Suunnittelu: Sisustussuunnittelu decoFeast.

Saneeraus ja projektinhallinta: Renevo Oy

Kuvat: Rilla Tervonen

 

 

 

 

 

Ennen muutosta

takaisin portfolioon