Sisustussuunnittelu

 

| sisustussuunnittelu | tilasuunnittelu | aistiesteetön sisustaminen |

 

 

 

Tilojen sisustus ja toimivuus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti viihtyvyyteen ja sitä kautta hyvinvointiimme. Toimiva tila luo perustan arjen pyörityksen helppoudelle ja työn teon mielekkyydelle. Ympäristön viihtyvyydellä ja sisustuksen fokusoinnilla voidaan vaikuttaa suuressa määrin ihmisten käyttäytymiseen ja mielialaan eri tiloissa. Aistiesteetön sisustaminen ohjaa vahvasti suunnitteluani, mutta toteutan suunnittelut kaikista lähtökohdista.

Elämme ajassa, jossa työelämän paineet ja vapaa-ajan odotukset kuormittavat meitä huomattavasti – tällöin kodin ja työympäristön toimivuus sekä viihtyvyys nousee erityisen tärkeäksi elementiksi tukemaan jaksamista työssä ja palautumista kotona.

Toimiva ja kaunis tila luo hyvinvointia.

 

 

kuinka voin olla avuksi?

 

Sisustussuunnittelu decoFeast. on yhden naisen suunnittelutoimisto. Palveluihini kuuluu tila- ja sisustussuunnittelut monipuolisesti kotitalouksiin, julkitiloihin ja työympäristöihin. Minulla on laaja yhteistyöverkosto, joten pystyn palvelemaan myös suuremmissa kokonaisuuksissa. Saat käyttöösi kaikki verkostoni ja etuudet olipa suunnitteluavun tarpeesi kevyt konsultaatio tai laajempi suunnitteluprojekti.

Suunnitelmien lisäksi kauttani hoituu myös projektinhallinta – voit siis halutessasi ottaa suunnitteluvaiheen lisäksi rennosti myös toteutusvaiheen. Hoidan puolestasi tarjoukset, tilaukset sekä aikataulutukset. Tulen niin halutessasi myös itse sisustamaan paikan päälle, jolloin käytössäsi on varsin kattava “avaimet käteen” -palvelu.

 

Laadin tapauskohtaisen suunnittelutarjouksen maksuttoman tarjouskäynnin perusteella (Jyväskylä ja lähiseutu). Mikäli kohteesi on etäämmällä, otathan yhteyttä, niin sovitaan yksityiskohdista tarkemmin.

 

Suunnittelijana kokoan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta sisustuksesta eheän ja toimivan kokonaisuuden. Suunnitelmaa tehdessä otan huomioon tilaan kohdistuvat tarpeet, haasteet ja mahdollisuudet. Ulkopuolisen silmin näen kohteen mahdollisuudet helpommin, sillä usein omalle kodille tullaan hieman “sokeiksi”, eikä aina nähdä kaikkea potentiaalia mitä asunto tai tila pitää sisällään. Asiakkaan oma tyyli ja toiveet ovat ensisijaiset, joiden pohjalta suunnitelmaa lähdetään tekemään. Sisustusalan ammattilaisena olen kiinnostunut kaikista tyylisuunnista ja osaan myös sekoitella eri tyylejä luovasti ja toimivasti yhteen. Suunnittelutöihini pääset tutustumaan portfoliosta (portfolio päivittyy talven aikana)

 

 

 

palvelut

 

 

 

 

Tila- ja sisustussuunnittelu

 

Tilasuunnittelu on tärkeää niin uudis- kuin saneerauskohteissa. Hyvin suunnitellut toiminnot eri tiloissa helpottavat arkea ja luovat pohjan asumiselle ja toiminnalle. Tilaan oikein suunnitellut materiaalit, sävyt ja kalusteet kuuluvat kokonaisuuteen, valaistusta unohtamatta.

Sisustussuunnittelu pitää sisällään pintamateriaali-, valaistus- ja kiintokalustesunnittelun sekä irtokaluste- ja tekstiilisuunnittelun.

Suunnittelu voi sisältää myös pelkästään yhden osa-alueen, aina tarpeen mukaan.

Palveluun sisältyy kaikki tarvittavat dokumentit suunnitelmien toteutuksen tueksi. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset pohja- ja mittakuvat mittakaavaan piirrettynä, huonekortit (kaluste- ja materiaalilistaukset), moodboardit sekä kohteen 3D-luonnokset. Suunnittelupaketit muodostuu aina asiakkaan tarpeen mukaan.

Sisustussuunnittelu alkaa maksuttomalla tarjouskäynnillä kohteessa. Ota yhteyttä minuun ja sovitaan treffit!

Tuntihintani on 65€.

 

 

 

projektinhallinta

 

Suunnitelmien toteutus on aikaa vievää ja ne sisältää usein paljon  monenlaista projektinhallintaa. Mikäli kaipaat apua projektinhallintaan ja -organisointiin, olen apunasi suunnittelusta toteutuksen loppuun saakka. Projektinhallinta sisältää tarjouskierrokset ja kilpailutukset niin tekijöistä kuin tuotteista, tilaukset ja niiden aikataulutuksen sekä yhteydenpidon projektiin liittyvien sidosryhmien kanssa.

Kauttani saat myös ‘avaimet käteen’ -palveluna täysin sisustetun kodin tai toimitilan, jolloin palveluun sisältyy myös kalustaminen ja muut sisustuksen viimeistelytyöt kohteessa.

Projektinhallinta ja Avaimet Käteen -palvelu tuntilaskutuksen mukaan 65€/h.

 

 

Ideakäynti

 

Ideakäynti eli sisustuskonsultaatio on kahden tunnin mittainen ideariihi, joka toteutetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Konsultaation aikana voimme pohtia kodin ilmeen uudistusta, miettiä esimerkiksi irtokalusteiden sijoittelua tai katsoa kodin seinäpintojen ja tekstiilien sävyvalintoja. Joskus ilmeen uudistus ei kaipaa konsultointia suurempaa.

Ideakäynneillä on suunniteltu mm. kodin yleisilmeen yhtenäistämistä, katsottu sopivia maalisävyjä kodin eri huoneisiin ja ideoitu tekstiilejä. On myös suunniteltu huonekohtaisesti verhoratkaisuja ja ratkottu lastenhuoneen säilytyshaasteita.

Aina haluttuun lopputulokseen ei tarvita yhdessä ideointia suurempaa suunnitelmaa.

Ideakäynnin hinta on 250€ ja konsultaatio tapahtuu itse kohteessa tai sovitusti esimerkiksi kalusteliikkeessä. Lisäksi laskutan kilometrit 0,43€/km + alv 24%.

Konsultaatio ei sisällä  jälkikäteen laadittavia dokumentteja.

 

 

 

 

 

Tekstiilisuunnittelu

 

Toimivalla tekstiilisuunnittelulla taataan tilan kalusteiden ja pintojen pitkäikäisyyttä, luodaan tunnelmaa ja  helpotetaan pintojen puhtaana pitoa. Oikein suunnitelluilla tekstiileillä on merkittävä hyöty myös akustiikkaa ajatellen. Tekstiilisuunnittelu pitää sisällään verhojen, mattojen, sisuste- ja makuuhuonetekstiilien valinnat sekä tarvittavat dokumentit muutosten ja hankintojen toteuttamiseen.

Tekstiilisuunnittelulla saadaan muokattua tehokkaasti myös yrityksien edustustiloja ja toimistoja haluttuun ulkonäköön. Tekstiilisuunnittelut alkaen 500€.