Omakotitalon sisustussuunnittelu

 

Uutta ilmettä ja pintojen päivitystä

 

80-luvun lopulla rakennettuun ja 2008 vuonna täysin pintaremontoituun omakotitaloon suunniteltiin 10 vuotta myöhemmin ilmeen freesaus. Suunnittelun keskiössä oli löytää sisustukseen yhtenäinen linja, järkeistää irtokalustusta sekä päivittää keittiön ilmettä ja seinäpintoja.

 

Talon originaalit, punaruskeat ikkunapuitteet ovat hyvin vahvat elementit talossa, joten niiden ympärille lähdettiin rakentamaan koko sisustuksen värimaailmaa. Värimaailma pidettiin maanläheisenä ja kantavina sävyinä koko talossa toistuu harmooniset valkoisen sävyt, murrettu vihreä sekä punaruskea ja musta. Luonnonmateriaalit ja materiaalien kontrastit tuovat sisustukseen lämpöä ja syvyyttä.

 

Keittiöön toteutettiin kevyt pintaremontti, missä vanhat (mutta erittäin hyväkuntoiset) kaapit uudelleen maalattiin. Sävyksi keittiön kaappeihin valittiin rauhallinen murrettu valkoinen sävy ja vetimet maalautettiin mustiksi. Kaapistot maalattiin samalla sävyllä aina sokkelia ja listoja myöten, jotta kokonaisuudesta saatiin mahdollisimman rauhallinen. Keittiön ilmettä kevennettiin poistamalla yksi yläkaappi ja sijoittamaan sen tilalle avohyllyt. Välitila maalattiin mustaksi.

 

Omakotitalon sisustus toteutettiin osittain jo olemassa olevilla kalusteilla ja tekstiileillä, mutta osittain hankittiin uusia. Olohuoneen sohva ja nojatuoli uusittiin, myös lapsen huoneen kalusteet järkeistettiin. Valaisimia uusittiin useampaan huoneeseen.

Lapsen huoneeseen suunniteltiin parvisänky, joka maalattiin seinän kanssa samaan sävyyn, jotta huoneen ilme pysyy rauhallisena. Huoneeseen toteutettiin kiinteä leikki-/työpöytä, mikä niin ikään malattiin samaan sävyyn seinän kanssa. Huoneen ovi maalattiin mustaksi, mikä tuo hauskan yksityiskohdan sisustukseen ja tuo samalla ryhtiä kokonaisuuteen.

Makuuhuoneen seinät käsiteltiin valkoisella struktuuripinnoitteella ja huone sai upean sängynpäädyn. Takkahuoneen ilmettä kirkastettiin maalaamalla takka valkoiseksi. Takkahuoneen ja lapsen huoneen seinät maalattiin samalla vihreällä.

 

 

ennen muutosta

 

 

Takaisin portfolioon