Rivitalokolmion sisustussuunnittelu

 

selkeyttä ja seesteisyyttä etsimässä

 

Tässä suunnitteluprojektissa suunniteltiin rivitaloasuntoon wc ja kylpyhuonetiloja sekä keittiötä lukuunottamatta koko asunnon kattava ilmeen muutos – seinäpinnat, asunnon yhtenäinen värimaailma, tekstiili- ja kalustesuunnittelu jo olemassa olevilla sekä osittain uusilla kalusteilla ja tekstiileillä, sekä valaisinvalinnat.

 

Asiakas toivoi kotiinsa selkeyttä, valoisuutta ja rauhallisuutta. Ajattomia vaaleita sävyjä ja seesteistä yleisilmettä sekä pientä ripausta asennetta. Kalusteiden osalta suurimmaksi osaksi suunnittelu tapahtui asiakkaan vanhoilla kalusteilla, mutta muutamia kalusteita myös uusittiin. Asiakkaan upea perintöryijy oli koko suunnittelun keskiössä ja sille valittiin keskeinen paikka asunnosta.

 

Suuri muutos asunnon ilmeeseen tapahtui seinäpintojen uudistuksella sekä leveiden verholistojen poistolla. Listojen poisto oli ollut hyvin aikaavievä työn osuus, mutta ehdottomasti kaiken vaivan väärti. Verholistojen poiston myötä syntyi tunne korkeammasta huonekorkeudesta, mitä korostettiin oikealla verhokiinnityksellä.

 

Pehmeää tunnelmaa makuuhuoneeseen

 

Makuuhuoneeseen asiakas toivoi pehmeää ja lämmintä tunnelmaa – pesämäistä fiilistä, mutta kuitenkin valoisaa yleisilmettä. Sävymaailma pidettiin harmoonisena ja hiekan eri sävyt toistuu huoneen pinnoissa ja tekstiileissä. Makuuhuoneen tapetissa on tekstiilimäinen tekstuuri, mikä luo huoneeseen mukavaa lämmintä fiilistä. Verhosuunnittelussa tärkeää oli huomioida asiakkaan yötyö, joten huoneeseen valittiin pimennysverhot. Taivutettu kisko kulkee katossa ja verhot saa vedettyä näppärästi ikkunoiden eteen aina aamulla nukkumaan ruetessa.

 

 

 

 

 

 

ennen muutosta

 

  

Takaisin portfolioon