Toimiston tila- ja sisustussuunnittelu

 

CASE BALENTOR JYVÄSKYLÄ

 

Toimiston tila- ja sisustussuunnittelu sekä toteutus tapahtui vuoden 2021 syksyllä. Toimisto muutti uuteen osoitteeseen Jyväskylän keskustaan ja uudet tilat kaipasivat perusteellista muutosta. Suunnittelu kattoi tilamuutokset, pintamateriaali- ja kiintokalustesuunnittelun, valaistus- ja irtokalustesuunnittelun.

Uuteen toimistoon toivottiin työpisteet viidelle henkilölle, neukkaritiloja, lounge-alue, kunnollinen keittiö sekä wc-tilat. Tilojen valaistus uusittiin kokonaan ja tiloihin suunniteltiin irtokalusteet ja tekstiilit.

 

tilasuunnittelulla toimivat tilat

 

Työpisteiden sijoittelulla haluttiin maksimoida yksityisyyttä ja työrauhaa avoimen konseptin toimistossa. Suunnittelun alussa kartoitettiin työyhteisön tavat toimia ja jokaisen henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet työympäristöä kohtaan. 

Kiinteitä neuvotteluhuoneita saatiin luotua kaksi. Kolmas, kevyempi neukkaritila on rajattavissa verhoilla loungetilasta. Lisäksi tilaan tuotiin puhelinkoppi, joka mahdollistaa rauhalliset puhelut asiakkaiden kanssa.

Keittiö siirrettiin takahuoneesta keskeiselle paikalle avonaiseen tilaan ja se toimii viihtyisänä kohtaamispaikkana sekä kiintopisteenä koko tilassa. Keittiön ja työpisteiden vieressä on oleskelutila, missä voidaan myös pitää etänä mm. tiimipalavereita muiden kaupunkien työryhmien kanssa.

Takahuoneeseen vanhan keittiön tilalle rakentui henkilökunnan eteinen ja wc-tilat koki niin ikään suuren muutoksen.

 

tekstiileillä viihtyvyyttä

 

Toimiston tila- ja sisustussuunnittelu on kokonaisvaltainen projekti, missä yksityiskohdilla on merkitystä. Erilaisilla tekstiileillä luotiin työympäristöön viihtyvyyttä, kerroksellisuutta ja suojaa.

Tiloissa hyödynnettiin kalusteiden, verhojen ja mattojen tekstiileissä noin kymmentä eri materiaalia, mm. huopaa, juuttia, tekonahkaa ja sisalia. Yhdistelemällä eri materiaaleja saatiin työympäristöön luotua pehmeyttä ja vaihtelevuutta.

 

Suunnittelu: Sisustussuunnittelu decoFeast.

Saneeraus: Jyväskylän Rakennusteam Oy

Kuvat: Juuso Julkunen

 

 

ennen muutosta

 

takaisin portfolioon