Juhlatilasuunnittelu – tunnelmia häistä

Juhlatilasuunnittelu – tunnelmia häistä

 

Sisustussuunnittelijan palveluita voi hyödyntää myös juhlien ja juhlatilojen visuaalisen ilmeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Juhlatilasuunnittelun kokonaisuus voidaan miettiä asiakkaan tarpeen mukaan tapauskohtaisesti, jolloin asiakas saa juuri itselleen tarvittavan avun juhlatilan suunnitteluun ja somistamiseen.

 

 

Tänään on mieheni ja minun 2. hääpäivä ja sen inspiroimana halusin jakaa tunnelmia meidän häiden visuaalisesta ilmeestä ja somistuksista. Meidän häät pidettiin Muuramessa Keski-Suomessa, erittäin ihastuttavalla Tuomiston tilalla, joka henkii vanhan ajan maalaistunnelmaa rouheine pintoineen. Juhlatila on vanha kivinavetta ja tila itsessään on jo niin näyttävä, että suuria ponnisteluja ei somistamisen kanssa tarvittu tehdä. Lähtökohtana oli pitää somisteet mahdollisimman minimissä ja tuoda jykevien kiviseinien ja kattoparrujen rinnalle häivähdys siroutta ja kontrastia. Luonnonmateriaalit ja maanläheisyys pidettiin linjana aina ruoka- ja kakkulautasiin asti.

 

 

Pöytäkoristeet haluttiin pitää mahdollisimman simppeleinä. Ei haluttu liian muhkeita kukka-asetelmia tai näyttäviä koristeita, vaan ajatus oli tuoda pöytiin näköä ainoastaan siroilla kukilla, kynttilöillä ja kattauksella. Hääkukaksi valikoitui hyvin vaalean keltainen iso neilikka, jotka aseteltiin pöytiin lasipulloihin. Sivupöydillä ja noutopöydässä nähtiin samaa neilikkaa, yhtä yksinkertaisesti aseteltuna. Muita kukkia ei ollut.

 

Pöytäliinoiksi ompelin tumman harmaasta pellavakankaasta leveät kaitaliinat. Liinojen päälle aseteltiin kukat, tuikkuja sekä ohjelma- ja menukyltit. Paikkakivien, hääbingon ja lasien lisäksi pöydissä oli koko ajan viinit, joten isompia koristeita ei haluttu enää pöytiin tuoda, jotta kokonaisuudesta ei tule liian ahdas ja sekava.

 

Hääpäivämme oli todella tuulinen, jopa myrskyisä ja juuri hääjuhlan alkaessa sähköt katkesivat. Tilaan sytyteltiin lisää kynttilöitä sekä lyhtyjä ja juhlatilan tunnelmasta tuli entistä kauniimpi. Onni onnettomuudessa – siellä kynttilöiden, lyhtyjen ja takkatulen loisteessa vietimme oikein ihanan ja tunnelmallisen hääjuhlan.

 

Kuvat Eemeli Kiukkonen Photography

 

 

Vinkit onnistuneeseen juhlatilan suunnitteluun

 

  • Mieti juhlien teema tai tyyli, jonka mukaan lähdet suunnittelemaan juhlan visuaalista puolta. Mikäli ajatus teemajuhlista ei tunnu luontevalta, voi somistuksen linjaa lähteä rakentamaan värien, materiaalien tai yksittäisten elementtien kautta, esimerkiksi kukkien.

 

  • Paikka on kaiken a ja o. Kun olet päättänyt häiden tai juhlien teeman ja tyylin, kannattaa paikkojen etsimiseen varata aikaa ja tutustua niihin rauhassa. Mitä enemmän paikka henkii valitsemaasi teemaa tai tyylisuuntaa, on myös paikan sisustaminen helpompaa.

 

  • Kun oikea paikka on löytynyt, tarkastele juhlatilan mittasuhteet ja mahdollisuudet. Ota ylös tilan mitat, huonekorkeudet ja kirjaa paikan huonekalut ja käytettävissä olevat somisteet – mieti voitko hyödyntää paikalta löytyviä somisteita ja mitä täytyy hankkia lisää.

 

  • Budjetoi myös juhlatilan sisustukseen menevä raha huolella. Juhlan kokonaisuuteen ja tunnelmaan vaikuttaa moni yksityiskohta ja mitä tarkemmin olet miettinyt myös somisteisiin menevän rahan, sitä paremman lopputuloksen saat ja yllättäviltä kuluilta vältytään. Myös edullisesti voit saada upean kokonaisuuden ja kierrättämällä löytyy usein upeita juhlatilasomisteita.

 

  • Mieti tilan valaistus päivän eri aikoina. Haluatko kirkkaan tai ehkä tunnelmallisen, hämyisen juhlatilan? Tarvitaanko illan tullen tunnelmavaloja vai riittääkö kynttilät? Pelkästään valaistuksella pystytään viemään tilan tunnelmaa hyvin radikaalisti suuntaan ja toiseen.

 

  • Pysy suunnitelmissa. Juhlia järjestäessä voi herkästi lähteä mopo käsistä, kun suunnittelun tuoksinnassa eteen tulee koko ajan uusia ihania ideoita ja kirppiskierroksilta mukaan tarttuu toinen toistaan kivempia somiste-elementtejä. Pidä juhliesi teema ja tyyli kirkkaana mielessä, ettei lopputuloksesta tule sekava.

 

  • Käytä luovuutta somisteiden suunnittelussa ja toteutuksissa. Mieti yksityiskohdat huolella ja anna juhlan tyylin näkyvän jo kutsuissa. Etsi ideoita blogeista, lehdistä ja Pinterestistä.

 


Olipa juhlasi iso tai pieni, toivottavasti pystyt nauttimaan juhlasuunnittelusta. Mikäli koet, ettei juhlien visuaalisen puolen suunnittelu ja toteutus tunnu luontevalta tai aika ei riitä, anna ammattilaisen auttaa sinua.


 

Juhlaterkuin,

 

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *