Mistä inspiraatio syntyy? (+ a r v o n t a !)

Mistä inspiraatio syntyy? (+ a r v o n t a !)

 

Miten inspiraatio syntyy? Mistä ja mitkä tekijät vaikuttavat itselläni ideoiden syntymiseen ja miten inspiraatio jalostuu toteutus vaiheeseen suunnittelutöissäni tai kodin sisustamisessa? Lopussa myös ohjeet arvontaan, missä voittajalle luvassa lippu Habitareen, missä varmasti tarjolla inspiraatiota moneen makuun.

 

Tehtiin viikonloppuna tyttöystävieni kanssa päiväretki Tallinnaan. Tykkään Tallinnasta tosi paljon. Vanha kaupunki on tietenkin tosi ihana ja paikka on oikein otollinen minulle erityisen mieluisaan aktiviteettiin, päämäärättömään samoiluun. Tällä reissulla ei kuitenkaan ehditty ihastella vanhan kaupungin kivikatuja ja muureja, vaan suunnattiin suoraan Telliskiveen. Telliskivi on Tallinnan luova keskus, missä karut, jo parhaat päivänsä nähneet teollisuusrakennukset kohtaa katutaiteen, ihastuttavat pikku designkaupat ja sielukkaat ravintolat.

 

 

 

Karu kauneus viehättää

Alue oli tosi inspiroiva. Saan ideoita toki sisutuslehdistä ja -blogeista, mutta eniten ja vahvimmat inspiraatiovibat tulee kuitenkin luonnosta, arkkitehtuurista, muodoista, materiaaleista ja niiden kontrasteista sekä yksityiskohdista. Joskus asia, mistä luovuus saa tuulta alleen, voi olla tosi outokin. Vaikka julkisen, täyteen piirretyn ja tarroilla vuoratun vessan seinät.

 

Inspiraation syntyminen on yleensä aika voimakas tunne, jonka jälkeen idea jalostuu usein paljonkin. Riippuen kontekstista, ajatus voi muovaantua matkalla niinkin paljon, että ideasta on enää rippeet jäljellä. Eikä se haittaa, alkusykäys on kuitenkin ollut siinä kohtaa tärkeä ja tarpeellinen. Koen, että parhaimmat inspiraatiot saan ei asiaan suoranaisesti liittyvistä elementeistä, jolloin myös lopputulos on usein ehkä persoonallisempi ja uniikimpi. Yritän ajatella boksin ulkopuolelta ja käyttää sisustamisessa hyödyksi mahdollisimman laajaa ajattelua, jottei tulisi urauduttua liikaa samoihin kaavoihin.

 

Telliskiven karu miljöö teki ison vaikutuksen – katutaide ja ravintoloiden ja putiikkien sisustukset toivat just oikeanlaista kontrastia ränsistyneisiin rakennuksiin ja teki alueesta erityisen viehättävän ja mielenkiintoisen. Paljon jäi vielä näkemättä ja illalla alue olisi varmasti herännyt aivan eritavalla henkiin, sillä valoköynnöksiä oli ripustettu pitkin poikin katuja ja ravintoloiden viihtyisiä terasseja. Suosittelen piipahtamaan paikan päällä, nythän on lämmintä syksyäkin povattu, joten mikäs sen viihtyisämpää, kuin viettää kiiretön hetki alku syksyn hämärtyvässä illassa ♥

 

 

Inspiraatiota on myös luvassa reilun viikon päästä Habitare-messuilla, kun Helsingin messukeskuksessa jälleen Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma avaa ovensa. Minulla on vielä yksi ylimääräinen lippu messuille, jonka haluaisin arpoa lukijoille, joten laitetaan vielä arvonta käyntiin niin saadaan viimeinenkin lippu maailmalle. Messut järjestetään 12.-16.9.2018 ja lippu oikeuttaa kertakäyntiin messuilla, valitsemanasi päivänä. Kommentoi alle mistä sinulle syntyy parhaimmat inspiraationsiemenet ja olet mukana arvonnassa. Arvonta päättyy sunnuntaina 9.9.2018, otan yhteyttä voittajaan henkilökohtaisesti heti maanantaina.

 

Onnea arvontaan!

 

Inspiroivin terveisin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 

 10 thoughts on “Mistä inspiraatio syntyy? (+ a r v o n t a !)”

 • Matkustelu on kyllä melkonen inspiraation lähde. Eikä välttämättä johdu uusista maisemistakaan mutta matkalla on jotenkin enemmän silmät auki kaikelle tutullekin. Lupaan inspiroitua myös habitaresta jos onni suosii ?

 • Luonto on paras innoittajani. Kaikki vuodenajat antavat eri sävyt mielelle sekä sisustukseen.

 • Inspiraatiota saan lukemalla esimerkiksi eri sisustuslehdistä ideoita.

 • Inspiraatiota haen yleensä menneiltä vuosikymmeniltä. Toisaalta materiaalit, värit ja muodot ovat varma inspiraation lähde aina. Mukana arvonnassa kiitos ?

 • Sisustusinspiraatiota haen Pinterestistä. Sinne voi eksyä tuntikausiksi selailemaan ihania kuvia.

 • Inspiraatiota herättävät uudet paikat matkaillessa esimerkiksi monesti tunnelmallisesti sisustetut kahvilat ja ravintolat. Pinterest ja Instagram ovat usein lähteinä kun kaipailee uusia ideoita. Monesti myös ystävien kodit herättävät inspiraatiota omaankin kotiin ?

 • Inspiraatiota löydän monista eri paikoista, esimerkiksi Pinterestistä, Instagramista ja vaikkapa Facebookin sisustusryhmistä.

  Parhaat inspiraatiot tulevat kuitenkin vastaan yllättäen kirpputoreilla, metsässä, taidegallerioissa, kirjastoissa ja erityisesti pikku putiikeissa, joissa usein hauskoja sisustuksellisia ideoita.

  Muutama vuosi sitten olin viettämässä pitkää viikonloppua Lontoossa. Kävelin pieniä katuja pitkin eksyen kaupungin vilinään. Sattumalta löysin itseni basaarimaisesta pikku putiikista, jossa myytiin hyvin sekalaista sisustustavaraa. Yksi laatikko oli täynnä mitä erilaisempia kaappien vetimiä. Siinä hetkessä tiesin, että vetimet kuuluvat keittiööni. Ostin jokaiseen kaappiin omanlaisensa vetimen ja kotiin saavuttuani tein ”pientä pintaremonttia” keittiössä. Keittiön muutos oli upea ja tosiaan sai alkunsa vetimistä. En ollut edes suunnitellut keittiöremonttia mutta inspiraatio törmäsi minuun ja määritteli mihin tyylisuuntaan kuljetaan. ?

  Mukana arvonnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *