Tunteita herättävä Habitare (ja paljon kuvia)

Tunteita herättävä Habitare (ja paljon kuvia)
Värit, eettisyys, luonnonmukaisuus. Nämä kolme asiaa jäivät itselleni päällimmäisenä mieleen tämän vuoden Habitare-messuilta. Mutta kaikkien niiden ihanien ja kauniiden tilojen, sisustusten sekä tuotteiden lisäksi mieleeni jäi hyvin vahvasti myös tunteet.
 

Jokainen messuilla kävijä ja messuja somen kautta seurannut tietääkin, että messuilla värit olivat hyvin edustettuina. Messut olivatkin oikea värien ilotulitus, joka tuntui erityisen hyvältä pitkään pinnalla olleen musta-valkoisen kauden jälkeen. Värit toivat mieleeni Lapin maisemat parhaimpaan ruska-aikaan; syvät vihreän ja poltetut tiilenpunaisen sävyt, murretut ruskeat, puuterimaiset beigen ja roosan värit, kulta, messinki ja puun eri sävyt. Vaikka väriloisto oli runsas, ei se ollut kuitenkaan missään nimessä räikeä. Luonnonmukaiset ja pehmeät materiaalit sekä murretut sävyt pitivät huolen harmoniasta. Nähdäänköhän ensi vuoden asuntomessuilla enemmän värikkäitä koteja?
 

 

 

 

 

 

 

Eettisyys ja luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa sekä tuotteiden valmistuksessa. Nämä asiat ovat enenevissä määrin tapetilla ja ihmiset ovat koko ajan kiinnostuneempia tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja tuotannollisista asioista. Eettisyys on tärkeä arvo ja omilla valinnoilla ja kulutustottumuksilla voi vaikuttaa ympärillä tapahtuviin asioihin. Jokaisella valinnalla on merkitystä. Kestävän kehityksen kannalta eettisesti valmisetut tuotteet, luontoa säästävistä materiaaleista ja luontoa säästävillä menetelmillä, ovat tärkeitä. Kertakäyttökulttuuri on tehnyt tuhoaan maapallon hyvinvointia ajatellen jo tarpeeksi, joten mielestäni on tärkeää, että nämä asiat nostetaan koko ajan enemmän ihmisten eteen ja näistä asioista puhutaan. Luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa hyvin vahvasti. Pellavaa, villaa, keramiikkaa, nahkaa ja puuta eri mudoissa. Ihanat materiaalit!


 

 

 

 

 

 

Mitä tunteita sitten messut allekirjoittaneessa herätti? Iloa ja hyvää oloa. Oli ilo nähdä, miten suurella intohimolla messut oli taas rakennettu ja miten suurella ilolla näytteilleasettajat ja muut messuilla töissä olleet tekivät työtään. Ilo oli myös nähdä, miten messukansa viihtyi ja selvästi inspiroitui näkemästään. Värit toivat todella hyvää fiilistä ja muutamat, värimaailmaltaan hillitymät osastot, tekivät minuun suuren vaikutuksen seesteydellään ja rauhallisuudellaan. Asun-lehden osasto olikin yksi näistä ja valikoitui omaksi suosikikseni koko messuilta. Sinne teki mieli jäädä asumaan, oli hyvä olla.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kävitkö sinä messuilla? Millaisia tunteita messut sinussa herättivät? 
 
Eevi
 
Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.


2 thoughts on “Tunteita herättävä Habitare (ja paljon kuvia)”

  • Kiva kun löytyi taas mielenkiintoinen postaus messuilta. Olen lueskellut eri bloggaajien messukokemuksia kaihomielellä kun en itse päässyt paikanpäälle. Pidän erityisesti tänä vuonna messujen luontoteemasta ja aidoista materiaaleista. Terkuin Katja

  • Moi Katja ja kiitos kommentistasi!
    Harmi, ettet päässyt paikanpäälle, mutta onneksi näitä messupostauksia on nyt runsaasti tarjolla, niin pääsee vähän fiilikseen mukaan 🙂
    Kiva, että pidit postauksestani. Toivottavasti tulet vastaisuudessakin blogini pariin viettämään aikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *