Viihtyisä ympäristö luo hyvinvointia

Viihtyisä ympäristö luo hyvinvointia

Ympäristön viihtyvyydellä on suuri vaikutus hyvinvointiimme sekä toimintamme tulokseen. Kun ihminen kokee tilan miellyttäväksi ja toiminnot helpoiksi, arki helpottuu ja viihtyvyys maksimoituu. Siivouksen jälkeen mieli on aina kevyempi ja omaa silmää miellyttävät tavarat ja huonekalut tuntuvat hyviltä – jo tämä osoittaa sen, että ympäristöllä ja sisustuksella on suuri vaikutus mielialaamme.

 

Toimiva tila luo perustan arjen pyörityksen helppoudelle ja työn teon mielekkyydelle.

Silloin kun tiloilla ja kalusteilla on harkitut funktiot, tavaroille mietitty omat paikat ja materiaalit suunniteltu toimiviksi juuri siihen tilaan moni asia helpottuu. Askareiden tekemiseen ei kulu liikaa aikaa, työnteko on tehokkaampaa ja materiaalien toimivuus tukee toimintaa. Toimivassa materiaalisuunnittelussa otetaan huomioon materiaalien sopivuus tilaan, niiden ylläpito ja ikääntyminen.

 

 

 

 

 

Sisustuksen fokusointi ja viihtyvyys

Tilojen viihtyvyydellä ja sisustuksen fokusoinnilla voidaan vaikuttaa suuressa määrin myös ihmisten käyttäytymiseen ja mielialaan eri tiloissa. Ei ole sattumaa, että pikaruokapaikoissa valaistus on kova ja kirkas eikä kalusteet houkuttele nauttimaan kiireetöntä lounasta. Tunnelma on rakennettu tietoisesti ei-niin-viihtyisäksi, sillä haluttu ihmisten käyttäytyminen on nopea vaihtuvuus. Sisustuksen fokusoinnilla voidaan siis määrittää paljonkin ihmisten käyttäytymistä ja ohjata tekemään haluttuja päätöksiä.

 

Tila toimii silloin parhaiten, kun sillä on selkeä funktio ja sinne suunnitellut elementit muodostavat käytännössä toimivan kokonaisuuden. Tilan toimiessa sille tarkoitetulla tavalla, saadaan toimintaamme lisättyä helppoutta, viihtyvyyttä sekä tehokkuutta. Hyvällä sisustussuunnittelulla kaikki tämä on mahdollista. Mikäli kaipaat apua omiin sisustushaasteisiin tai -unelmiin, olethan yhteydessä!

 

Aurinkoisin terveisin,

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *