Seesteisempi takkahuone

Seesteisempi takkahuone

 

Takkahuoneen, joka meillä toimii myös vierashuoneena, ilmeen muutos on ollut viime aikoina mietinnän alla. Ajatuksena olisi lähteä värisävyjä rauhoittamalla hakemaan huoneeseen seesteisempää tunnelmaa, sillä huomaan kaipaavani kotiin rauhallisempaa fiilistä ja saada ns. ”visuaalinen häly” minimoitua.

 

Maalasin takkahuoneen päätyseinän noin 1,5 vuotta sitten. Sävy on Tikkurilan V376 (Merenneito) ja ollaan tykätty siitä paljon. Myös tytön huoneen, joka sijaitsee talon toisessa päädyssä, yksi seinä on maalattu samaan sävyyn. Sävy valikoitui talomme punaruskeiden ikkunapokien ja parin punaruskean sisäoven mukaan ja yhdessä ne onkin erityisen hyvä yhdistelmä. Lisäksi vihreän seinän rinnalla takkahuoneen, ehkäpä jo parhaimmat päivät nähnyt, terrakotan värinen lattialaatta näyttää jo aika hyvältä.

 

Vihreä on ollutkin ihana sävy ja harkitun värisuunnittelun vuoksi kotimme sisustus- ja värimaailma on balanssissa ja samalla myös seesteinen, vaikka väriä onkin.
Tilanne on kuitenkin se, että mitä enemmän teen suunnittelutyötä, kaipaan entistä enemmän seesteisempää fiilistä kotiin myös värien suhteen. 

 

Valitsin seinien sävyksi Tikkurilan V484 (Ajopuu). Ajopuu on todella kaunis hiekan sävy ja on helposti yhdistettävissä harmaan eri sävyihin, mutta myös lämpimämpiin ruskean sävyihin – aivan täydellinen greige! Ajopuuta omassa kodissaan on esimerkiksi käyttänyt Valkoinen Harmaja -blogin Suvi ja sävy näyttää todella upealta heidän työhuoneessa.

 

Talon päätyseinä sekä ikkunaseinä maalataan Ajopuulla, muut seinät jää valkoiseksi. Punnitsin jokaisen seinän maalaamista samaan sävyyn, mutta huoneen nurkassa oleva takka on valkoinen, enkä kaipaa sen korostamista. Takka pomppaisi vääjämättä enemmän esille, jos takan puoleinen seinä maalattaisiin myös.

 

Lattiaan suunnittelin ruskean sävyistä laattaa, missä on betonipintaa muistuttava hento struktuuri. Laatassa on rektifioidut reunat, joka mahdollistaa laatoituksen tavanomaista pienemmällä saumalla, esimerkiksi 2-3mm. Laatan koko 60 x 30cm. Takkahuoneen vierestä alkaa laminaattilattia, jonka sävy luonnollisesti määrittää myös laatan väriä. Haluan niiden mätsäävän mahdollisimman hyvin yhteen, jotta tila jatkuisi yhtenäisempänä aina takkahuoneeseen saakka.

Aluksi haaveissa oli jonkunlainen terrazzo-lattia takkahuoneeseen, mutta suunnittelun edetessä tuli fiilis, että lattiasta tulisi herkästi turhan levoton. Ja koska seesteisempi yleisilme on muutoksen ydin, päätin hylätä idean. Kovana terrazzo-fanina olisi kuitenkin jossain muodossa ihana tuoda sitä sisustukseen. Ideoita on muutamia, joten katsotaan mitä niistä kehkeytyy.

 

 

 

 

Pienillä muutoksilla suuri merkitys

Alla kuvassa luonnoskuvat takkahuoneen uudesta ilmeestä sekä kollaasi huoneen kalusteista ja tekstiileistä. Huoneen kalusteet kaappia ja valaisinta lukuunottamatta löytyy omasta takaa, sohva on levitettävä. Tällä hetkellä kaapin paikalla on rottinkinen sivupöytä, joka ajaa kukkapöydän virkaa, mutta kaipaan sen tilalle funktionaalisempaa kalustetta. Kaappiin voidaan säilöä lehtiä ja perheen lautapelejä ja vieraat voivat halutessaan käyttää kaappia omien tavaroidensa säilytykseen kyläilyn aikana. Kaapin sävyksi valikoitui Ajopuuta hieman tummempi sävy, Tikkurilan S486 (Vulkaniitti).

 

Huoneen verhokiinnitys täytyy uusia. Kattoon kiinnitettävän verhokiskon myötä voin sanoa hyvästit huonolaatuiselle verhotangolle, joka pituuden jatkettavuuden vuoksi ei ole kovin laadukas eikä käytännössä toimiva. Kattokiskon myötä verhojen yleisilme muuttuu, sillä tällä hetkellä verhotanko on alempana. Halusin aiemmin huoneeseen boheemisti laskeutuvat, ylipitkät verhot, mutta nyt kaipaan niidenkin osalta skarpimpaa ilmettä. Verhot tuleekin laskeutumaan kattokiskoon asennettuna kauniisti juuri lattian rajaan. Näinkin pienellä muutoksella, kuin verhokiinnityksen sijainnilla, voi vaikuttaa suuressa määrin huoneen yleisilmeeseen. Jos verhosuunnittelu kiinnostaa, lue tämä postaus.

 

Huoneen nurkkaan kaipaan jalallista valaisinta, joka toimisi hyvänä lukuvalona, yövieraille lisävalona ja toki myös tunnelmaa tuomaan. Kollaasin valaisin on BoConceptin Duo, mikä olisi aivan ihana, mutta jäänee toistaiseksi haaveeksi.

 

 

Takkahuone nyt

 

Ajatuksena on toteuttaa takkahuoneen muutokset talven ja kevään aikana.

 

Mikäli sinulla on aikomus uudistaa kotisi sisustusta, isosti tai pienesti, ja kaipaat apua suunnitteluun, otathan yhteyttä! Suunnittelu voidaan toteuttaa myös etänä, mikäli asut kauempana. 

 

Sisustusterkuin,

 

Instagram – decofeast

Facebook – Sisustussuunnittelu decoFeast.

Pinterest – Sisustussuunnittelu decoFeast.

 

 4 thoughts on “Seesteisempi takkahuone”

  • Tulee varmasti kiva takkahuone ? Mä jotenkin vahingossa aloin irrottelee makkarista tapetteja ? Tuo ajopuu voiskin olla hyvä maali, ihana sävy!

    • Kiitos, toivottavasti suunnitelmat toteutuvat pian ☺️ Ajopuu on kyllä tosi kaunis sävy, jotenkin niin pehmeä ja miellyttävä ?

  • Ihanan värinen takkahuone. Itse juuri sisustan ja mietin juuri miten lähden valitsemaan värejä. Itsekin ajattelin lähteä takan väristä liikenteeseen. Takkaluukun väri on myös tosi kiva, joten tuon sitä väriä myös huoneeseen.

    • Moi Bea,

      En tiedä miten, mutta jostain syystä sain ilmoituksen kommentistasi vasta nyt. Outoa, että nyt vasta, mutta kiva kuitenkin, kun jätit kommentin! Toivottavasti löysit sopivat sävyt sisustukseesi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *